Archieffoto

Minioren ZZZ zwemmen zeven medailles bij elkaar in Lelystad

DRONTEN - De jongste zwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten zijn zaterdag begonnen met het Minioren Circuit. ZZZ zwom zeven medailles bij elkaar.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

,,Het Minioren Circuit is een wedstrijdenreeks van vijf delen, waar je je kunt plaatsen voor de regiofinales die aan het eind van het zwemseizoen worden gezwommen in Vaassen. Vorig jaar wisten er drie minioren zich bij de beste 18 te zwemmen in de eindklassementen van 4 afstanden. Dit wekte de nodige belangstelling en motivatie op bij de anderen, want het is een geweldig spannend spektakel om aan deze regio finales te mogen deelnemen. De zwemmers hadden goede concurrentie van de zwemmers uit Lelystad, Emmeloord, Nunspeet en Putten, wat in het zwembad van Lelystad resulteerde tot prachtige prestaties.

Stuk voor stuk gingen ze ervoor, optimaal geconcentreerd en zeker van plan om alles te geven. Van de 20 persoonlijke uitslagen werden er 14 enorme pr's gezwommen. De grootste verbetering kwam op naam van Yelena Brouwer te staan zij zwom een pr van 25 seconden op de 100m school, haar tijd 2.03.22 was goed voor een mooie bronzen medaille. Op de 50m vlinder, waarop ze in juni in de finale zwom, wist ze haar tijd ook enorm aan te scherpen, gewoon weer 7 seconden sneller. In een tijd van 50.93 kaapte ze de gouden medaille weg in haar leeftijd categorie. Een geweldige prestatie.

Kimberley Olieman zette ook een mooi pr neer, zij won hiermee het goud op de 100m school in 1.56.50. Suzanne Vesseur zwom twee pr's, op de 100m school won ze goud in 1.50.74 en op de 100m vrij was het brons voor haar in een tijd van 1.39.76. Gijs Vesseur won een bronzen medaille op de 100m rug in een prachtig pr van 2.03.56, voor Mandy Hagting was er zilver in een flink pr op de 100m vrij in 1.39.68.

Er waren er ook nog een paar die net niet snel genoeg waren voor een medaille plaats, Jesse Brouwer werd 4e op de 100m rug in 1.53.22 en Mandy Hagting presteerde het zelfde op deze afstand bij de meisjes in 1.54.12 een mooi pr. Het is heel belangrijk en fijn voor de zwemmers als ze een mooi pr weten te zwemmen, ook als ze niet op het podium belanden met hun top tijd.

Didi Gest zwom een flink pr op de 200m rug en tikte daar aan in 3.18.46, Jose Hagting verbeterde haar 200m rug ook flink naar 3.52.96. Wendy Kasteel zwom twee geweldige pr's op de 100m vrij tikte ze aan in 1.48.06 en op de 100m school in 2.03.49, ook Tom Reurink zette twee flinke pr's op de klok hij zwom de 100m vrijeslag in 1.38.62 en de 100m rug in 1.57.06. prachtige resultaten dus ook van deze zwemmers.''

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden