BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS heeft eindelijk beet; dik verdiende overwinning op ESC

Het is BAS zaterdag eindelijk gelukt om de eerste competitiezege van het seizoen over de streep te trekken. Op eigen terrein waren de Biddinghuizenaren met 3-1 te sterk voor ESC uit Elburg. Een dik verdiende zege.

Vijf wedstrijden lukte het niet: winnen. De eerste twee wedstrijden in de de derde klasse B gingen verloren en de daaropvolgende drie potjes eindigden in een gelijkspel. Maar zaterdag tegen ESC gebeurde het dan toch. BAS was negentig minuten lang de betere partij en dat resulteerde in een zege.

Noodlot
Even leken de Biddinghuizenaren zaterdag toch weer de bietenbrug op te gaan. Het kreeg zelf in de eerste helft een aantal hele grote kansen, maar liet het in eerste instantie na om te scoren. ESC deed dat uit één van de spaarzame kansjes wel. Spits Wim de Vries kreeg de bal op zijn hoofd en kopte prima raak.

De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Vier minuten na de tegenslag werd uitblinker Christiaan Grin voor de zoveelste keer gelanceerd en hij schoot hard de gelijkmaker binnen: 1-1.

Beslissing na de rust
BAS was zaterdag de baas en drukte dat na de rust ook uit in de score. Zes minuten na een bak thee reageerde Stefan Timmerman alert op een te korte terugspeelbal. Hij omspeelde de keeper en bediende de compleet vrijstaande Christiaan Grin. Om de bal in het lege doel te deponeren was vervolgens een koud kunstje.

Ook na de tweede treffer hield BAS grip op de wedstrijd. ESC wist amper gevaar te stichten, terwijl de Biddinghuizenaren nog een derde goal maakten. Grin omspeelde twee man en werd in het strafschopgebied gevloerd. Vanaf elf meter besliste captain Stefan Tolhoek vervolgens de wedstrijd: 3-1.

Tekst: Wouter Foppen