©maartenheijenk.nl

Asv Dronten laat werkelijk niets heel van SC Veenwouden

Sport

Eersteklasser asv Dronten heeft zaterdagmiddag op bezoek bij SC Veenwouden een klinkende 1-6 overwinning geboekt. De Drontenaren maakten al rap twee goals en konden zodoende uitlopen naar een ruime winstpartij. Jeroen van der Meer en Jodi de Boer waren tweemaal trefzeker.

Vorige week liet asv Dronten het nog na om snel te scoren. Daardoor kwam het tegen Omlandia niet verder dan een nipte 2-1 overwinning, terwijl er toch kansen lagen op meer. De ploeg leek er van geleerd te hebben, want in Veenwouden was de strijd snel gestreden.

Snelle openingstreffer
Na vier minuten werd de score al geopend. Miquel Welles was op snelheid twee verdedigers de baas en haalde doeltreffend uit: 0-1. Het veldoverwicht werd na elf minuten zelfs al bekroond met de tweede treffer, die op naam kwam van Jodi de Boer. Hij kopte knap tegendraads in.

Na de onderbreking deed asv Dronten wat het moest doen. Het pakte prima door en gooide de wedstrijd definitief in het slot. Via Dennis van Vuuren werd het 0-3, Veenwouden scoorde nog wel een keer tegen, maar uiteindelijk liep Dronten uit naar een klinkende zege. Via tweemaal Jeroen van der Meer en nog een keer Jodi de Boer eindigde het in 1-6.

Doelsaldo belangrijk
Voor asv Dronten een prima zege, zeker met het oog op de naderende ontknoping om de eerste periodetitel. De Dronter formatie is op dit moment gedeeld koploper, samen met ?d Olde Veste '54. Beide ploegen hebben vijftien punten, asv Dronten heeft een iets beter doelsaldo.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia