Eindelijk het eerste puntje voor korfballers van ASVD: 19-19

DRONTEN ? ASVD/Kwoot is van de nul af. In Heerenveen werd een zwaarbevochten 19-19 gelijkspel geboekt. Een gewonnen punt, zo vond trainer/coach Wilbert Leendertse, want de Drontenaren keken de hele wedstrijd tegen een achterstand aan.

Hoewel ASVD nog geen punten had behaald liet het wel steeds een goede indruk achter. Men speelde met energie en plezier en men gaf nooit op.

Behalve dat laatste zag Wilbert Leendertse dit tegen Heerenveen in de eerste helft niet terug. ,,We liepen achter de feiten aan. We haalden niet ons niveau zoals we de laatste tijd speelden. We misten plezier, enthousiasme en energie'', aldus Leendertse de bij een 13-10 achterstand in de rust ingreep. Hij bracht Selwin Edzes en Maaike Hoekstra in het veld en daarmee werd meer scorend vermogen gecreëerd.

Achtervolging

Dit leek in eerste instantie gelijk te werken want de achterstand werd kleiner. Toch vergrootte Heerenveen in de loop van de tweede helft de voorsprong naar 18-13.

,,Toen zag ik wel weer mijn favoriete team. We gingen succesvol in de achtervolging en bleven in onszelf geloven, waardoor we een verdiend 19-19 gelijkspel uit het vuur sleepten'', zo keek Wilbert Leendertse tevreden terug.

Scores ASVD: Selwin Edzes en Johanneke Kievit 5, Lisa Kouwenberg 4, Vincent van Bussel 2, Wouter Neutel, Valery Broekhuizen en Maaike Hoekstra allen 1.

Zaalcompetitie

ASVD is nu halverwege de veldcompetitie waarin het met een punt de laatste plaats bezet. Deze kompetitie
wordt in april 2016 hervat. Nu start de voorbereiding op de zaalcompetitie die begint op 7 november. In die voorbereiding speelt ASVD/Kwoot onder andere het traditionele starttoernooi op zaterdag 24 oktober in sporthallen 't Dok.