VUAS speelt 'uitwedstrijd' in Dronten, maar wint wel van BAS
VUAS speelt 'uitwedstrijd' in Dronten, maar wint wel van BAS brugmedia.nl

VUAS speelt 'uitwedstrijd' in Dronten, maar wint wel van BAS

Sport

DRONTEN - Eigenlijk was de basketbalwedstrijd VUAS - BAS meer een uit- dan een thuiswedstrijd voor de Dronter basketballers. Niet alleen zaten er meer BAS- dan VUAS-fans, maar bovendien speelden de Drontenaren niet in hun thuiszaal. Toch ging de winst naar VUAS: 64-51.

Vorig seizoen waren VUAS en BAS concurrenten in de strijd om het kampioenschap. De titel ging naar BAS, maar gezien de hoge gemiddelde leeftijd wilden zij niet promoveren. Daardoor stonden beide teams vanavond opnieuw tegenover elkaar voor een competitiewedstrijd.

Dat gebeurde niet in de vertrouwde sporthal 't Dok. VUAS was om financiële redenen uitgeweken naar sportzaal De Beurs. Toch wist de ploeg de buurman in deze vreemde omgeving eindelijk weer eens te verslaan.

Lionel da Veiga Cabral

Dankzij de uit Lelystad overgekomen Lionel da Veiga Cabral zit er dit seizoen meer balans in het team van VUAS. Onder de borden had de ploeg dankzij met name Meinte Mooij altijd al voldoende power. Outside zijn Jacco de Koning en Frank Mollee degelijke krachten, maar geeft Da Veiga Cabral het team explosiviteit. De linkshandige guard heeft bovendien als enige een driepunter in huis.

Zijn inbreng gaf tegen BAS de doorslag, samen met het feit dat VUAS de hele wedstrijd degelijk bleef spelen. Dat laatste was opvallend, omdat de ploeg in voorgaande streekderby's altijd wel een mindere periode kende.

Minutenlang

Tot 9-8 ging de strijd gelijk op. Daarna kon de ploeg uit Biddinghuizen minutenlang nauwelijks scoren en plaatste VUAS een 25-7 run. Feitelijk was de wedstrijd vanaf dat moment beslist.

Na een 42-24 ruststand vormden de routiniers van BAS geen moment meer een bedreiging voor de Drontenaren. Alleen Harko Boswijk en Hans Gootjes konden af en toe scorend doorkomen. Eindstand: 64-51.

Scores VUAS: Lionel da Veiga Cabral 21; Meinte Mooij 18; Mattijn Sweers 8; Matté de Koning 8; Frank Mollee 5; Jacco de Koning 4.

Scores BAS: Hans Gootjes 17; Harko Boswijk 14; Alfred van Luenen 8; Vincent Verton 8; Koen Groot Koerkamp 3; Anno Kuindersma 2.