Afbeelding

Sterk spelend ASVD verliest nipt van Drachten: 23-25

Sport

DRONTEN ? In een leuke en doelpuntrijke wedstrijd heeft ASVD/Kwoot laten zien dat het, ondanks dat het nog zonder punten onderaan staat in de Overgangsklasse C, goed mee kan op het niveau en met een hoop inzet het alle tegenstanders moeilijk kan maken. Tegen de nummer 2 Drachten werd nipt verloren met 23-25.

Verslag ASVD korfbal:

Drachten bezette de tweede plek in de Overgangsklasse C en had vorige week maar net verloren van Unitas. Voor ASVD was het dus vooraf duidelijk dat het lastig zou worden om hier punten te pakken, maar de ploeg heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Suzanne Ceelen was geblesseerd geraakt op de training en op haar plaats begon Valery Broekhuizen.

Doelpuntrijke openingsfase

Beide ploegen begonnen zeer scherp aan de wedstrijd en dit leverde een zeer doelpuntrijke openingsfase op. Bijna elke aanval werd omgezet in een doelpunt en tot 7-7 gaat het gelijk op. Hierna neemt Drachten licht het initiatief. Door hard werken weet ASVD voor rust weer aan te sluiten met een 15-17 ruststand als gevolg.

Na rust houdt Drachten het initiatief, maar ASVD blijft aanhaken en laat het gat nooit groter worden dan 5 doelpunten. Door goed collectief verdedigend werk aan de kant van ASVD krijgen de schutters van Drachten het lastiger.

ASVD blijft strijden voor elke bal en op 19-24 kunnen de Drontenaren een goede fase aantekenen en zo op 23-24 weer aansluiten. Alles ligt dan nog open en de kansen op een punt zijn aanwezig. Drachten maakt echter na dit doelpunt een einde aan deze illusie door na een lange aanval de 23-25 te scoren.

Er is dan nog minder dan 30 seconden op de klok. De ploeg staat uiteindelijk toch weer met lege handen, maar mag tevreden zijn over de strijdlust die is getoond en het niveau dat is behaald in deze wedstrijd.

Coach heeft genoten

Coach Wilbert Leendertse benadrukt na afloop dat hij genoten heeft van de wedstrijd. ?Ik heb een collectief gezien dat plezier uitstraalde, de wil had om te winnen en zich goed aan de afspraken hield.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van deze veldcompetitie op het programma. ASVD/Kwoot speelt een uitwedstrijd tegen Heerenveen dat op het moment de zevende plaats bezet met 2 punten. Een zeer belangrijke wedstrijd dus voor de ploeg van Wilbert Leendertse om hier de eerste punten te pakken en aansluiting te houden met de ploegen boven zich.

Scores:
Johanneke Kievit 7
Vincent van Bussel 5
Ingrid de Boer 3
Lisa Kouwenberg 2
Wouter Neutel 2
Robin ter Woord 2
Alex Toes 2

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 19 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 20 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 20 uur geleden