BAS
BAS archieffoto

BAS-aanwinst Luiz Fidom: „ Het is een heel goed voetballend team?

Sport

Voor BAS-verdediger Luiz Fidom was de wedstrijd van zaterdag een speciale. De voorbije twee seizoenen kwam hij uit voor EFC ‘58, de tegenstander van afgelopen weekend. De Biddinghuizenaren kwamen in Ermelo niet verder dan 2-2.

De 21-jarige Fidom kwam in de zomer over van de Ermeloërs. De centrale verdediger speelde eerder in de jeugdafdeling van voetbalvereniging Hierden, maar besloot in de zomer van 2013 over te stappen naar EFC. Na twee seizoenen met weinig speelminuten trok echter hij naar Biddinghuizen. Een stap die maar wat bevalt.

Luiz. Was dit duel nog speciaal voor jou?
„Ja, uiteraard. Ik ken alle jongens die hier spelen, inclusief de nieuwe. Dan is het leuk om tegen ze te spelen. In het veld wordt er ook met je gedold, bijvoorbeeld als ik een overtreding maakte. Maar we kwamen hier gewoon voor drie punten en dat is niet gelukt.”

Baal je van het puntenverlies of ben je toch nog blij met het gelijkspel?
„Haha. We hadden nog nul punten, dus laten we eerst maar eens blij zijn met een punt. We hebben er de tweede helft echt voor geknokt en maken twee mooie goals. Er werd nu echt gestreden. Tegen DSV waren we beter en ook nu hebben we het goed gedaan. Het gaat steeds een stukje beter.”

Heb je het eigenlijk een beetje naar je zin bij BAS?
„Ja, zeker weten. Ik speel veel hé, dan is het al snel goed. De afgelopen twee seizoenen heb ik niet veel in een eerste elftal gespeeld. Volgens mij heb ik nu al meer minuten in het eerste gemaakt, dan in die twee seizoenen bij EFC.”

En qua sfeer?
„BAS is een hele gezellige club. Iedereen kent iedereen en ik werd direct al goed opgevangen. Al kende ik al wel een paar mensen. Ik heb een paar keer meegedaan met het Stratenvoetbaltoernooi en heb vroeger bij Art Drent in de klas gezeten. Ook was de trainer al een bekende en dat maakt het toch net wat makkelijker.”

Komt het dit seizoen goed met BAS?
„Tijdens de eerste trainingen zag ik al dat het een goed voetballend team is. Maar in de wedstrijden was er een gebrek aan vertrouwen. Dat is wel het probleem. Als we een paar keer winnen, dan krijgen we vertrouwen. En dan weet ik zeker dat we nog een aantal plaatsen kunnen stijgen.”

Tekst: Wouter Foppen