Archief: Jeffrey van den Brakel in actie.

Voorbeschouwing VV Wilsum - Reaal Dronten

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten gaat zaterdag voor de tweede competitiewedstrijd op bezoek bij VV Wilsum.

Voorbeschouwing door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Zaterdag gaan de Reaalisten in het pittoreske IJsseldorpje Wilsum op bezoek bij de plaatselijke trots.
In deze voorbeschouwing volgen we de rood zwarte duivels op zoek naar eerherstel en nemen wij onze tegenstander vv Wilsum even onder de loep.
De spelers van Reaal Dronten hebben hun wonden schoongelikt en proberen de draad weer op te pakken na de schandelijke en smadelijke 1 - 5 nederlaag van afgelopen zaterdag.
Ondanks alles zit de sfeer er nog steeds goed in en was er dinsdagavond weer een grote trainingsopkomst te zien.
Op de training dreunde deze grote nederlaag nog even na, maar onze trainer nam meteen de druk van de ketel en liet de spelers met een paar simpele baloefeningen wat stoom afblazen.
Tijdens de onderlinge partijtjes bleek al snel dat de teamspirit nog steeds springlevend is en dat het moreel nog niet is gebroken.

Trainer Henk Posthuma valt niet te benijden want de blessuregolf houdt nog even aan, maar vanaf volgende week traint het jonge talent Maarten Kempenaar weer mee met de selectie.
Een paar weken geleden liep Maarten Kempenaar een vervelende enkelblessure op, maar het herstel verloopt gelukkig voorspoedig.
De hardnekkige blessures van onze doelman Machiel Werkman en verdediger Marc Otten vergen nog enkele weken terwijl ook de aanvallers Mo Elmorabit en Remco Drenth nog niet speelklaar lijken te zijn. Onze goaltjesgetter Danny Mol is op vakantie in een zonnig tropisch oord en is er zaterdag ook niet bij.
Trainer Posthuma heeft nog een paar dagen de tijd om alle puzzelstukjes weer in te passen.
Alle overige spelers ogen fit en lijken klaar voor de tweede competitiewedstrijd komende zaterdag.

Tegenstander vv Wilsum verloor afgelopen zaterdag met 2 - 1 van het Zwolse HTC en zal er net als Reaal Dronten op gebrand zijn om de eerste punten te pakken.
De voorbereiding verliep ook niet lekker voor de oranje ijsselbewoners want de bekerwedstrijden tegen sv Zalk, VIOS Vaassen en vv Heerde gingen met 2 - 5, 1 - 3 en 0 - 7 verloren.
Vorig seizoen wist Reaal Dronten beide duels te winnen van vv Wilsum.
In Dronten werd het in een doelpuntrijke wedstrijd 4 - 3 terwijl er uit onderaan de IJsseldijk met 0 - 3 werd gewonnen.
In Wilsum scoorden Yusuf Erdem en twee keer Remco Drenth de doelpunten. In het seizoen 2012 - 2013 waren de rollen nog omgekeerd en gingen de Reaalisten twee keer met ruime cijfers 2 - 8 en 6 - 3 onderuit tegen vv Wilsum.
Dit seizoen staan de ouderwetse en beladen IJsselstreekderby's tegen sv Zalk, s'-Heerenbroek en vv Kampen weer op het programma voor vv Wilsum.

De voetbalclub vv Wilsum werd onderaan de IJsseldijk op 21 Juli 1937 in de clubkleuren Oranje Wit opgericht.
De club acteerde jarenlang in de Zwolse onderafdeling en schommelt sinds 1996 tot op heden tussen de derde en vierde klasse.
In 1997 en 2005 werd vv Wilsum kampioen in de 4e klasse, maar in 2000 en in 2006 volgde er weer degradatie.
In 2013 promoveerde vv Wilsum via de nacompetitie naar de 3e klasse, maar ook deze derde poging mislukte want in 2014 keerde vv Wilsum weer terug naar de 4e klasse C.
Vorig seizoen eindigde vv Wilsum op een 9e plek in de 4e klasse C met
23 punten en een doelsaldo van 43 voor en 59 tegen.
Er werden 6 wedstrijden gewonnen, 5 keer gelijkgespeeld en er gingen 13 wedstrijden verloren.
Hoofdtrainer Maikel Hondebrink is aan zijn eerste seizoen in Wilsum begonnen. Vorig seizoen stond deze trainer bij het Zwolse EDON aan het roer waar hij vier seizoenen actief was.
De gemiddelde leeftijd van de selectie van vv Wilsum is 26 jaar oud met de vermelding dat de oudste speler Gerhard Bolt inmiddels 40 jaar oud is. Deze speler is aan zijn 16e seizoen begonnen bij de Oranje Witten en heeft de bijnamen Grandelletje en Gerhard Paff.
Andere veteranen bij vv Wilsum zijn de 37 jarige Jan van Spijker en de 31 jarige Demian Bos. Het clubicoon Jan van Spijker gaat in Wilsum als generaal van Bommel door het leven en is ook aan zijn 16e seizoen begonnen. Daarnaast zijn Erik van Barneveld, Gert Jan Sollie, Arjen Boeve & Wiljan van Zuthem echte clubspelers die al jarenlang actief zijn voor vv Wilsum.
De talenten binnen de selectie van vv Wilsum zijn de 19 jarige Robin Mijnheer en de 18 jarige Jurre Heldoorn.
Het gaat een zware dobber worden voor Reaal Dronten want vv Wilsum heeft een stugge, taaie en fysiek sterke ploeg.

Deze nostalgische voetbalclub speelt zijn thuiswedstrijden op het schitterende vernieuwde sportpark De Wijde Blik aan de uiterwaarden van de IJssel. Dit sportpark doet zijn naam eer aan want het heeft een schitterend uitzicht op de IJsselstreek met zijn oude knotwilgen.
De voetbalclub vv Wilsum heeft ongeveer 200 leden onderverdeeld in drie seniorenteams, vijf jeugdteams, een meidenteam en twee recreantenteams.
Sportpark De Wijde Blik heeft zes kleedkamers, een gezellige kantine en twee voetbalvelden. Op veld twee ligt een fonkelnieuwe kunstgrasveld.

Het oude IJsseldorp Wilsum kreeg ooit in 1321 stadsrechten en heeft slechts 800 inwoners. Het ligt aan de oever van de IJssel net onder de rook van Hanzestad Kampen.
Dit oude dorp werd ooit gebouwd op een rivierduin en staat bekend om zijn stokoude Oranjefeesten, De historische Lambertuskerk, de nestpalen met de ooievaars en het natura 2000 natuurgebied met z'n vele zeldzame vogels.

Hieronder de voorspellingen voor de 4e klasse C:

vv Wilsum - Reaal Dronten tussen de nummers 9 en 6 van vorig seizoen. Toen wist Reaal Dronten met 0 - 3 in Wilsum te winnen.
Beide teams verloren hun eerste wedstrijd en zullen vol voor de winst gaan. Het zal een zware dobber gaan worden voor Reaal Dronten want vv Wilsum heeft een stugge en taaie ploeg. Toch reken ik op de eerste punten voor de rood zwarte duivels. Een 2.

Swift'64 - Batavia Lelystad is een spannende streekderby.
Beide teams maakten indruk in de voorbereiding en hebben grote toekomstplannen. Met name Batavia steekt dit niet onder stoelen of banken en gaat voor directe promotie, maar treft in Swift een lastige, opportunistische en technische ploeg.
De thuisploeg zag zijn eerste wedstrijd worden gestaakt wegens een ernstige blessure bij s'-Heerenbroek.
Trainer Patrick Posthuma heeft de beschikking over een gretige en leergierige ploeg en wil dit seizoen gaan oogsten. Een 1.

Zwolsche Boys - s'-Heerenbroek tussen twee getergde teams.
Vorige week werd de wedstrijd 's Heerenbroek tegen Swift'64 gestaakt wegens een ernstige blessure voor Sander Pelgrom die zijn arm op meerdere plaatsen brak. De Zwolsche Boys gingen verrassend met maar liefst 4 - 1 onderuit bij sv Zalk. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

EDON Zwolle - HTC Zwolle is een ouderwetse Zwolse stadsderby.
Beide teams wonnen vorige week en zijn goed aan de competitie begonnen. EDON walste met 1 - 4 over VSW heen terwijl HTC thuis op het nippertje met 2 - 1 van vv Wilsum wist te winnen. Een 3.

CSV'28 Zwolle - VSW Windesheim tussen de nummers 4 en 12 van vorig seizoen. CSV speelde in Kampen zijn eerste wedstrijd met 2 - 2 gelijk terwijl VSW thuis met 1 - 4 onderuit ging tegen EDON. Een 1.

vv Wijthmen - sv Zalk tussen de nummers 13 en 7 van vorig seizoen.
De rood witten gingen in Lelystad met 4 - 1 onderuit bij Batavia terwijl sv Zalk met 4 - 1 wist te winnen van Zwolsche Boys. Een 2.

Olympia'28 Hasselt - vv Kampen aan het zwarte water.
De thuisploeg maakte indruk in Dronten en is titelkandidaat in deze competitie, terwijl vv Kampen nog een ploeg in opbouw is. Een 1.

Wij wensen iedereen een spannende, enerverende en bloedstollende tweede speelronde toe.
De wedstrijd vv Wilsum - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Wijde Blik onderaan de IJsseldijk.

Afbeelding
Plannen voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerrein aan Rendierweg 1 uur geleden
Afbeelding
Markt bij Ontmoetingspark Buiten: "Het aanbod is heel divers" 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijke belastingen stijgen allemaal met 6,3% en dat vinden B&W nog schappelijk 23 uur geleden