BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Ouverture loopt voor BAS uit op flinke deceptie, ook Reaal onderuit

De seizoensopening van BAS is zaterdag uitgelopen op een flinke deceptie. De Biddinghuizenaren kwamen tegen SDS ?55 amper tot kansen en gingen dan ook geheel terecht met 0-3 onderuit. Reaal Dronten begon eveneens met een nederlaag.

De messen waren geslepen, de opdracht duidelijk. BAS moest en zou in de derde klasse B beginnen met drie punten, om zo de kater van een week eerder (red. 4-1 verlies bij Swift) weg te spoelen. Niets bleek echter minder waar, want de Biddinghuizense formatie kon geen moment aanspraak maken op een driepunter.

Aanvallend onmachtig
BAS trof in SDS geen wonderploeg, maar kon simpelweg niet tot kansen komen. Nog voor de rust opende SDS in de kluts de score, waarna het in de tweede helft uitliep naar een 0-3 overwinning.

?Met alle respect hoor, maar er zijn in deze klasse betere ploegen dan SDS. Het wordt een zwaar seizoen, dat wisten we. Maar dit is wel een koude douche?, reageert trainer Bert van den Brink.

Harde nederlaag Reaal
Niet alleen BAS begon de competitie met een ruime nederlaag, ook Reaal ging hard onderuit. In Dronten-West was Olympia '28, na een 1-2 ruststand, met liefst 1-5 te sterk voor de thuisploeg. Danny Mol bracht op 0-2 nog wel wat hoop, maar zijn treffer was uiteindelijk het enige Drontense geluksmomentje.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Reaal Dronten - Olympia'28 1-5 (1-2). Verslag Klaas Huisman (Reaal Dronten):

In een erbarmelijke dramatische slechte seizoensopening is Reaal Dronten keihard met maar liefst 1-5 onderuit gegaan tegen Olympia'28.
De Reaalisten liepen de gehele wedstrijd achter de feiten aan, maar omdat Olympia slordig met zijn kansen omging gloorde er nog een beetje hoop aan de horizon.
Meteen vanaf de aftrap werden de rood zwarten op eigen helft vastgezet en teruggedrongen, maar met een dosis geluk, kunst en vliegwerk kwamen de Drontenaren het eerste kwartier goed door.
In de 20e minuut leverde een te korte terugspeelbal op de doelman van Olympia zowaar de eerste mogelijkheid op voor Reaal, maar de inzet van Danny Mol werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Kort hierop kwam Olympia op een 0-1 voorsprong nadat een strakke voorzet vanaf de rechterflank bij de tweede paal door Wesley Pestman tegen de touwen werd gewerkt.
Na een gigantische misverstand in de Drontense verdediging kreeg Michel Klink een vrije doortocht voor de 0-2 voor Olympia.
Vlak voor rust toonde Reaal even veerkracht en kwam het via Danny Mol terug tot 1-2, maar in een oppermachtige tweede helft wist Olympia binnen vier minuten uit te lopen naar een ruime 1-5 voorsprong waarna deze wedstrijd was gelopen.
De Reaalisten probeerden nog wat plaagstootjes uit te delen, maar het speelde zonder enige overtuiging waarna het in de slotfase van geluk mocht spreken dat de aanvallers van Olympia hun vizier niet op scherp hadden staan.

De opstelling van Reaal Dronten:
Dean Dillon Bolink, Marten Sparreboom ( 45e Nick Hoekman ), Stefan Wermers, Will vd Zande, Ouahib Akhiyate ( 70e Niek Bakker ), Ruben Geerts, Kevin Dolman, Ayrton Neyenhuis ( 45e Lesley Pankl ), Niels Willems, Jeffrey vd Brakel & Danny Mol.
Wissels: Martijn Bos, Nick Hoekman, Lesley Pankl & Niek Bakker.
Gele kaarten: Kevin Dolman & Ruben Geerts
Trainers: Henk Posthuma & Martijn Bos
Teammanagers: Klaas Huisman & AJ Ekkelboom
Verzorger: Ricardo Meijer
Assitent scheidsrechter: Fred vd Brakel

De opstelling van Olympia'28:
Peter Fijnheer, Wesley Pestman ( 65e Guus Tichelaar ), Erik vd Kolk, Jan Gort, Gerrit Zekveld, Martijn Laarman, Maurice van Raalten, Michel Klink, Kjelt Bonhof, Niek Klunder ( 70e Lennart Leusink ) & Robert Wursten ( 40e Matthan Admiraal ).
Wissels: Guus Tichelaar, Lennart Leusink, Matthan Admiraal & Freddy van Olst.
Technische staf: Melchior Schoenmakers & Marco van Dijk
Teammanager: Jan Moorman
Assistent scheidsrechter: Dhr. Klocht.

De scheidsrechter: Dhr. F. Rigterink
Toeschouwers: 60

Iedereen had zich een totaal andere seizoensstart voorgesteld, maar meteen vanaf de aftrap bepaalde Olympia'28 het ritme van deze wedstrijd. De groen witten wisten elkaar gemakkelijk te vinden en hanteerden een snelle balcirculatie.
Bij de gasten uit Hasselt stond oud Drontenaar Gerrit Zekveld in de basis.
In het eerste kwartier creeerde Olympia een enorme veldoverwicht en kreeg het een paar grote kansen om op voorsprong te komen.
Een voorzet van Kjelt Bonhof werd door Jan Gort rakelings naastgekopt en pogingen van Michel Klink en Maurice van Raalten zeilden naast het doel. Vanaf de rechterflank leverde Kjelt Bonhof een paar gevaarlijke voorzetten af, maar met kunst en vliegwerk bleef de verdediging van Reaal Dronten overeind.
Na een snelle eentwee tussen Kjelt Bonhof en Niek Klunder leek Wesley Pestman de score te openen, maar doelman Dean Bolink bracht redding.
Een ziedend schot van Olympia speler Erik vd Kolk zeilde rakelings over waarna een snelle actie tussen Martijn Laarman & Kjelt Bonhof op het laatste moment door de Reaal verdediging kon worden onderschept.
In de 20e minuut leverde een te korte terugspeelbal van Gerrit Zekveld op zijn doelman zowaar de eerste kans op voor Reaal Dronten.
Het was Danny Mol die op volle snelheid de doelman van Olympia omspeelde, maar vlak voor de doellijn werd zijn inzet tot corner verwerkt.
Uit de directe tegenstoot kwam Olympia via Wesley Pestman op een 0-1 voorsprong. Een strakke voorzet vanaf de rechterflank werd bij de tweede paal door Wesley Pestman tegen de touwen gewerkt.
In de 28e minuut was het opnieuw raak na een ongelooflijk geklungel in de Reaal verdediging waarna Michel Klink een vrije doortocht kreeg voor de 0-2 voor Olympia'28.
Een afvallende bal werd door Gerrit Zekveld snoeihard op zijn pantoffel genomen, maar met een goede reflex bracht Reaal doelman Dean Bolink redding.
Tot tweemaal aan toe stond Reaal doelman Dean Bolink op de goede plek om inzetten van Maurice van Raalten & Kjelt Bonhof te pareren.
Vlak voor rust toonde Reaal weer wat teken van leven en kreeg het via Kevin Dolman en Danny Mol kansen om iets terug te doen.
Nadat een inzet van Kevin Dolman werd gekeerd leverde de rebound van Danny Mol een corner op.
In de 44e minuut wist Jeffrey vd Brakel met een perfecte steekbal Danny Mol te lanceren voor de 1-2 aansluitingstreffer.
Deze treffer gaf iedereen nieuwe hoop en met een 1-2 stand voor Olympia gingen we rusten.

Trainer Henk Posthuma bracht met Lesley Pankl & Nick Hoekman voor Ayrton Neyenhuis & Marten Sparreboom twee frisse wissels in de ploeg en deed wat omzettingen om meer vuur op het middenveld te krijgen.
Verdediger Will vd Zande schoof een linie naar voren om het middenveld extra impulsen te geven waardoor Lesley Pankl & Nick Hoekman de verdediging konden bijstaan.
Reaal kwam aanvankelijk fris en fanatiek uit de kleedkamer, maar in een tijdsbestek van vier minuten gaf men deze wedstrijd helemaal uit handen.
In de 48e minuut probeerde Niels Willems met een steekballetje Jeffrey vd Brakel & Danny Mol te bereiken, maar er was geen doorkomen aan.
Kort hierop zocht Jeffrey vd Brakel de eentwee met Danny Mol, maar opnieuw werd ook deze aanval onderschept waarna Olympia onmiddelijk genadeloos toesloeg.
In de 52e minuut scoorde Michel Klink met een fraaie boogbal strak in de winkelhaak de 1-3 voor Olympia'28.
In de 54e minuut veroorzaakte een vrije trap van Michel Klink een rommelige scrimmage voor het doel van Reaal.
De verdediging kreeg deze bal niet goed weg waarna Erik vd Kolk de afvallende bal op zijn pantoffel nam voor de 1-4 voor Olympia.
In de 56e minuut ging het opnieuw mis toen een voorzet van Erik vd Kolk bij Kjelt Bonhof terecht kwam. Met een droge schuiver scoorde Kjelt Bonhof de 1-5 voor Olympia'28 en was deze wedstrijd gelopen.
Reaal probeerde uit alle macht nog iets terug te doen, maar de echte scherpte en overtuiging was er niet.
Een schot van Jeffrey vd Brakel werd ternauwernood tot corner verwerkt, maar ook hier zou niets meer uitkomen.
In de 80e minuut glipte Danny Mol op volle snelheid door de verdediging waarna hij in een poging om de doelman te omspelen geblesseerd bleef liggen. Het waren de laatste stuiptrekkingen van de rood zwarten want in de slotfase had Olympia de score nog kunnen opvoeren.
Het was aan de besluiteloosheid van de Olympia aanvallers en aan doelman Dean Dillon Bolink te danken dat de schade enigszins beperkt bleef.
Reaal Dronten verliest met 1-5 zijn eerste competitiewedstrijd en is het seizoen dramatisch begonnen.
Tegenstander Olympia'28 heeft een goede degelijke ploeg en zal zich zeker gaan mengen om de titelstrijd.
Er is ook deze week wederom geen man off the match!

De komende week is het uithuilen, hard trainen en weer opnieuw beginnen. Na afloop klonk er ironische muziek door de boxen.
Soms zit het mee en soms zit het tegen........de spelers en supporters fronsten hun wenkbrouwen en hoorden dit gelaten en diep teleurgesteld aan.
Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij vv Wilsum.