©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten kansloos onderuit tegen SV Lelystad'67: 7-1

Sport

LELYSTAD - De voetballers van Reaal Dronten hebben de bekerwedstrijd tegen SV Lelystad'67 kansloos met 7-1 verloren. Dat gebeurde na een 3-1 ruststand.

Reaal was de bekerstrijd goed begonnen met een 5-3 nederlaag bij IJVV en een gelijkspel tegen ESC (3-3). Tegen SV Lelystad kwamen de Drontenaren er echter niet aan te pas.

Na een 2-0 achterstand maakte Danny Mol nog wel 2-1. In de tweede helft was er geen houden meer aan en werd Reaal overlopen: 7-1.




Zie ook:
- Voetbalarchief van DeDrontenaar.nl.
- Voetbalprogramma.





Verslag SV Lelystad'67 - Reaal Dronten 7-1 (3-1) door Klaas Huisman (Reaal):

Reaal Dronten krijgt in zijn derde bekerwedstrijd een flinke oorwassing van tweede klasser Lelystad'67 en gaat met een zevenklapper keihard onderuit.
In de eerste helft konden de Reaalisten nog aardig meekomen en leek het zelfs vlak voor rust terug te komen, maar in een machteloze en inspiratieloze tweede helft werden de Drontenaren volledig overklast door het technisch superieure Lelystad'67.
Dit verslag gaat over het grote klasseverschil, naief verdedigen, de snelle omschakeling, de eerste plaagstootjes, een kansloze tweede helft, een collectieve wanprestatie en de verloren weddenschap.

De opstelling van Lelystad'67:
Caglar Yilmaz, Ardesch Kwak ( 70e Momen Mohamed ), Barry vd Winkel, Daimy Leeuwendal, Jeremy Loos, Roberto Doufikar ( 55e Mohamed Hammouchi ), Hakan Yilmaz, Bas de Ruijter ( 55e Emre Akca ), Chendel Richards, Joshua Tijdens & Shaquile Williams.
Wissels:Momen Mohamed, Mohamed Hammouchi, Emre Akca, Jeroen Terstall & Nassyr El Aakel.
Technische staf: Remko Ahrens, Raymond vd Berg & Burak Yargan.
Teammanagers: Wout de Jong, Martin vd Jagt & Hans Breman
Assistent scheidsrechter: Dhr. Stormbroek.

De opstelling van Reaal Dronten:
Dean Dillon Bolink, Lesley Pankl ( 45e Ouahib Akhiyate ), Stefan Wermers, Will vd Zande, Marten Sparreboom, Kevin Dolman ( 70e Mo Elmorabit ), Niels Willems, Ayrton Neyenhuis, Jeffrey vd Brakel, Danny Mol & Remco Drenth ( 45e Nick Hoekman ).
Wissels: Martijn Bos, Ouahib Akhiyate, Nick Hoekman & Mo Elmorabit.
Afwezig/geblesseerd: Machiel Werkman, Ruben Geerts, Marc Otten, Maarten Kempenaar, Jan Aart Straver, Niek Bakker & Danny de Busser.
Trainers: Henk Posthuma & Martijn Bos
Teammanagers: Klaas Huisman & AJ Ekkelboom
Assistent scheidsrechter: Fred vd Brakel

De scheidsrechter: Dhr. J.J. Huijer.
Toeschouwers: 100

Onder een aangenaam zonnetje werd er afgetrapt op sportpark Langezand.
Trainer Henk Posthuma kon geen beroep doen op het jeugdtalent Maarten Kempenaar die op de laatste training door zijn enkel is gegaan.
Middenvelder Ruben Geerts kwam vandaag pas terug van vakantie en kon ook nog niet meedoen.
De Reaalisten waren vol goede moed en met de beste bedoelingen naar Lelystad gekomen, maar liepen vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. De thuisploeg nam onmiddelijk het initiatief en hanteerde een snelle balcirculatie waardoor Reaal Dronten helemaal werd teruggedrongen.
De middenvelder Hakan Yilmaz strooide met mooie passes en wist telkens eenvoudig de flanken te bereiken.
Vanaf de rechterflank zorgde Jeremy Loos voor veel dreiging en was het telkens alle hens aan dek in de verdediging bij Reaal Dronten.
Het centrale duo Stefan Wermers & Will vd Zande moesten volop aan de bak om deze aanvalsgolven te kunnen onderscheppen.
Uit een vloeiende aanval werd Daimy Leeuwendal in stelling gebracht, maar zijn schot ging hoog over, maar de toon voor een moeilijke middag was onmiddelijk gezet.
Met een geweldige reflex wist Reaal doelman Dean Dillon Bolink een hard schot van Bas de Ruijter te pareren, maar in de 10e minuut was het geen houden meer aan en kwam Lelystad uit een perfecte aanval via Roberto Doufikar op een 1 - 0 voorsprong.
Hier ging slim steekballetje van Bas de Ruijter dwars door het centrum aan vooraf waarna Roberto Doufikar in alle vrijheid de hoek kon uitzoeken voor de 1 - 0 voorsprong voor Lelystad.
Heel even toonde Reaal Dronten veerkracht en probeerde het een paar plaagstootjes uit te delen.
Reaal aanvaller Remco Drenth kwam net iets tekort om een te zachte terugspeelbal te onderscheppen waarna een subtiel steekballetje van Danny Mol op Jeffrey vd Brakel op het nippertje werd onderschept.
De Lelystedelingen lieten Reaal Dronten een beetje opkomen, maar sloegen in de snelle omschakeling genadeloos toe.
Tot tweemaal aan toe wisten de Reaal verdedigers Stefan Wermers & Will vd Zande nog op tijd in te grijpen en had Reaal doelman Dean Bolink een prima redding in huis op een vrije trap van Jeremy Loos.
In de 25e minuut was het geen houden meer aan en kwam Lelystad uit een snelle aanval via opnieuw Roberto Doufikar op een 2 - 0 voorsprong.
Hier ging een indrukwekkende actie van Jeremy Loos aan vooraf die met een perfecte voorzet Roberto Doufikar wist te lanceren voor de 2 - 0.
Tot ieders verrassing en verbazing toonden de Reaalisten weer teken van leven en scoorde Danny Mol in de 30e minuut de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Hier ging een prachtige voorzet van Niels Willems aan vooraf waarna de kopbal van Danny Mol in eerste instantie nog werd gestopt, maar in de rebound alsnog werd binnen gewerkt voor de 2 - 1.
Dit doelpunt gaf Reaal Dronten nieuwe hoop waardoor de ploeg risico's ging nemen op zoek naar de gelijkmaker, maar in de counter sloegen de Lelystedelingen meedogenloos toe.
Op de rechterflank was Jeremy Loos opnieuw iedereen de baas en werd zijn voorzet door Chendal Richards tegen de touwen gekopt voor de 3 - 1 voor Lelystad in de 35e minuut.
De rood zwarten gooiden de handdoek nog niet in de ring en probeerden er nog een slotoffensief uit te gooien.
Vlak voor rust waren Jeffrey vd Brakel & Danny Mol dichtbij de aansluitingstreffer waarbij Danny Mol vergat om in alle vrijheid de trekker over te halen. Aan de andere kant hield Reaal doelman Dean Bolink met een prima reflex Shaquile Williams van het scoren af en ging een hard schot van Roberto Doufikar rakelings naast.
Met een 3 - 1 voorsprong voor Lelystad gingen we rusten.

Trainer Henk Posthuma had genoeg gezien en deed wat omzettingen om het tij te keren. Hij bracht met Ouahib Akhiyate en Nick Hoekman twee frisse spelers in de ploeg voor de leeggespeelde Lesley Pankl en Remco Drenth. In de tweede helft ging Ayrton Neyenhuis centraal op het middenveld op nummer tien spelen en werd Niels Willems naar de verdediging gehaald om de gevaarlijke aanvallen te onderscheppen.
De verdedigers Nick Hoekman en Stefan Wermers gingen nu op het middenveld spelen.
Het was even wennen voor de altijd aanvallend ingestelde Niels Willems om nu als laatste man de lijnen uit te zetten, maar de trainer hoopte op deze manier verdedigend meer zekerheid in te bouwen.
Helaas liep het allemaal anders en werden de Drontenaren in de tweede helft volledig overklast en overlopen door een superieure Lelystad'67.
De Reaalisten kwamen voor de rust nog af en toe gevaarlijk voor het vijandelijke doel, maar wisten de in tweede helft niets meer te creeeren.
Zonder Niels Willems op het middenveld stagneerde de aanvoer naar de voorste linies en stonden Danny Mol & Jeffrey vd Brakel volledig geisoleerd. De druk nam toe op de Reaal verdediging waar doelman Dean Dillon Bolink met veel moeite Jeremy Loos van het scoren hield.
De rebound van Bas de Ruijter werd ternauwernood door Will vd Zande van de lijn gehaald waarna Lelystad in de 55e minuut de score wist op te voeren naar 4 - 1.
Hier ging een flitsende actie van het vliegende paard Chendal Richards aan vooraf die vanuit een onmogelijke hoek met een hard schot in de winkelhaak Dean Bolink wist te passeren voor de 4 - 1 voor de rood witten.
Reaal Dronten zette nog eens aan en probeerde uit alle macht nog iets te forceren, maar het was geen houden meer aan.
De ploeg maakte een hopeloze, inspiratieloze en moedeloze indruk en kwam goed weg doordat Hakan Yilmaz en Daimy Leeuwendal het vizier niet op scherp hadden staan.
Er wilde niets meer lukken en het geloof was helemaal verdwenen bij de Reaalisten waarna Mohamed Hammouchi in de 75e minuut de trekker overhaalde voor de 5 - 1. Een inzet van Daimy Leeuwendal spatte uiteen op de vuisten van Dean Bolink waarna Mohamed Hammouchi met een droge knal de stand naar een ruime 5 - 1 wist te tillen.
Bij de andere dugout was er een brede glimlach op het gezicht te zien bij Martin vd Jagt want de weddenschap was nu binnen.
In de 88e minuut scoorde Emre Akca met een geplaatst schot in de korte hoek de 6 - 1 voor Lelystad om dit vervolgens in de 90e minuut op identieke wijze nog eens te herhalen voor de uiteindelijke 7 - 1 voor de rood witten.

Een dikverdiende ruime 7 - 1 overwinning voor het technische Lelystad'67.
De tweedeklasser heeft een goede uitgebalanceerde ploeg en zal dit seizoen goed voor de dag gaan komen in de tweede klasse G.
Deze bekerwedstrijd moeten wij snel vergeten om weer vooruit te kijken richting de competitiestart volgende week tegen Olympia'28.
Een goede leerschool voor het jonge talentvolle team van Reaal Dronten en het is nu zaak om de scherven bijeen te rapen en het team klaar te stomen voor de competitiestart.
Er is deze keer geen man of the match want het gehele team leverde vandaag een wanprestatie.
Trainer Henk Posthuma opperde even om een strafkamp te beleggen en om met alle spelers de video terug te draaien om alles te analyseren, maar zag hier toch weer vanaf.
Deze spelers hebben dit niet nodig en zullen er volgende week weer staan mompelde Henk Posthuma met een voorzichtige glimlach op zijn gezicht. Deze trainer kent zijn pappenheimers en had deze nederlaag allang ingecalculeerd want dit team zit in een leerproces.



Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden