André Wijbenga derde van Nederland 'dankzij' bedorven sushi
André Wijbenga derde van Nederland 'dankzij' bedorven sushi brugmedia.nl

André Wijbenga derde van Nederland 'dankzij' bedorven sushi

Sport

DRONTEN - André Wijbenga is vandaag in Klarenbeek als derde geëindigd bij de NK sterkste man in de klasse tot 105 kilogram. Het was voor 't eerst dat de Drontenaar tijdens een NK op het podium kwam.

,,Ik ben er héél blij mee'', zegt Wijbenga, ,,Vooral omdat het een heel sterk deelnemersveld was, met jongens die al jarenlang in de onder 105 kilogram uitkomen. Voor mij is deze klasse helemaal nieuw.''

Hooggooien

In het veld van 13 deelnemers eindigde André Wijbenga bij vrijwel alle onderdelen in de subtop. Het beste onderdeel was het 'hooggooien', waar hij als tweede eindigde.

Bij het afsluitende stenen leggen, legde hij de stenen tot en met 155 kilogram soepeltjes op de verhoging. ,,De 170 kilo ging niet meer, het lichaam was òp, maar gelukkig was het goed genoeg voor de derde plaats.''

Zwaargewichten

André Wijbenga komt dit seizoen voor 't eerst uit in de klasse tot 105 kilogram. Hij doet deze sport drie jaar en woog altijd 120 kilo. De afgelopen jaren eindigde hij bij wedstrijden tussen de zwaargewichten meestal net niet op het podium.

Het eten van bedorven sushi vormde de aanleiding om 17 kilo af te vallen. Door die sushi en wat ziekte kwam hij in de buurt van de 105 kilogram en besloot hij door te pakken.

Vorige week gaf de krachtpatser een demonstratie tijdens de Meerpaaldagen. Hij vertelde toen al heel blij te zijn in z'n nieuwe gewichtsklasse. De derde plaats bij het NK onderstreepte dat nog eens.




Deze week in de papieren editie van DeDrontenaar.nl een interview met André Wijbenga.