Experiment asv Dronten leidt tot deceptie in Gemenuiden: 6-0
Experiment asv Dronten leidt tot deceptie in Gemenuiden: 6-0 brugmedia.nl

GENEMUIDEN - Trainer Raymond Schuurman van asv Dronten probeert van verdediger Jeroen de Groot een middenvelder te maken en betaalde daarvoor een hoge prijs in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Tegen SC Genemuiden werd het 6-0.

Asv Dronten hield in de openingsfase aardig stand tegen de hoofdklasser; creëerde zelf niets, maar gaf ook niets weg. In de 18e minuut werd het toch 1-0 en daarna ging het in de 22e minuut volledig mis bij de Drontenaren.

Onwennig

De onwennige Jeroen de Groot leed drie keer balverlies op rij, probeerde zich bij de derde keer te herstellen, maar kwam te laat en zijn charge ter hoogte van de middenlijn leidde tot een directe rode kaart. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld.

Zelf ontkende de hoofdrolspeler dat het een frustratiefout was: ,,Het is wennen op het middenveld, in de verdediging gebeurt me dit niet. En het was absoluut niet onsportief bedoeld.'' De Groot baalde zelf het meest van iedereen: ,,Tsja... je benadeelt je team.''

Kwaad al geschied

Trainer Schuurman probeerde te redden wat er te redden viel met het inbrengen van Leon Snijders en Ingmar Koster, maar het kwaad was al geschied.

De laatste minuut voor en na de rust deden asv Dronten de das om. In de blessuretijd van de eerste helft werd het uit een corner 2-0 en in de eerste minuut na rust leidde balverlies van Koster in het eigen strafschopgebied tot de 3-0.

Enkele kansjes

Wonder boven wonder kreeg asv Dronten daarna enkele kansjes, waarbij vooral een schot van Jeroen van der Meer gevaarlijk was. Kort daarop ging doelman Maikel Kampjes echter in de fout bij een hoge voorzet (4-0).

Rik Breemhaar kopte nog wel op het dak van het doel, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg met doelpunten in de 78e en 89e minuut. Eindstand: 6-0.