©maartenheijenk.nl

Asv Dronten, Reaal en Swift'64 winnen hun oefenwedstrijden

DRONTEN - De vier voetbalclubs uit de gemeente Dronten speelden vandaag allen een oefenwedstrijd. Asv Dronten, Reaal en Swift'64 wonnen hun wedstrijden, BAS verloor.

SC Bant - Swift'64 1-4.
Swift had weinig moeite met het eveneens in de vierde klasse spelende SC Bant. ,,De uitslag is een magere afspiegeling van het krachtsverschil'', aldus trainer Patrick Posthuma. Swift gaf Bant veel druk en liet de tegenstander nauwelijks tot voetbal komen.

Glimmen - BAS 3-1.
BAS houdt een trainingsweekeinde en stond tegen VV Glimmen bij rust met 2-0 achter. Na rust scoorde Art Drent de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd maakte de thuisploeg er 3-1 van.

VV Tollebeek - Reaal Dronten 3-7.
Beide vierdeklassers maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van op het kunstgras in Tollebeek. Na een 3-4 ruststand drukten de Drontenaren in de tweede helft door.

asv Dronten ? VVA'71 4-2.
VVA uit Achterberg (Rhenen) komt uit in de zaterdag hoofdklasse A. Asv Dronten kwam binnen een kwartier op 2-0 door doelpunten van de nieuwkomers Boyd Besselink en Miquel Welles. VVA kwam op slag van rust op gelijke hoogte. Na de pauze zorgden twee goals van Chris van Maanen voor een 4-2 overwinning. De 4-2 was een schot van zeer grote afstand.