Afbeelding

Bijna niemand uit Dronten gaat naar het voetbalstadion

Sport

DRONTEN - Het bezoeken van professionele sportwedstrijden is bepaald geen hobby van de inwoners van de gemeente Dronten. Landelijk gaan bijna vier keer zoveel mensen naar een stadion.

Toerisme Flevoland heeft samen met de provincie onderzoek gedaan naar de recreatieve wensen en voorkeuren van de inwoners van Flevoland. De cijfers zijn verwerkt in het rapport 'Bewonersanalyse Flevolandse gemeenten'.

Eredivisie voetbal

Slechts 3% van de inwoners van de gemeente Dronten gaat af en toe naar een betaald voetbalwedstrijd. Landelijk ligt dit percentage op 11. Ook het bezoeken van professionele wedstrijden in andere takken van sport is hier niet in trek: 1% in Dronten tegenover 4% landelijk.

Het bezoeken van amateurwedstrijden is in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant ook niet heel populair, maar de verschillen met de landelijke cijfers zijn lang niet zo groot als bij de profsport.

Amateurvoetbalwedstrijden worden in Dronten door 11% van de mensen af en toe bezocht (landelijk 13%) en amateurwedstrijden in andere takken van sport door 10% (landelijk 11%).

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden