Hockeyinternational krijgt cheque na toernooi MHC Flevoland
Hockeyinternational krijgt cheque na toernooi MHC Flevoland brugmedia.nl

Hockeyinternational krijgt cheque na toernooi MHC Flevoland

Sport

DRONTEN - Na afloop van het PHL-hockeytoernooi in Dronten heeft MHC Flevoland een cheque overhandigt aan de stichting Sport Helpt. Maurits Vink reikte de cheque uit aan international Tim Jenniskens.

Verslag hockeyvereniging MHC Flevoland:

,,Afgelopen weekend is op de hockeyvelden van MHC Flevoland de eerste editie van de Polder Hockey League (PHL) gespeeld, een hockeytoernooi voor B-teams die in de 1e klasse of hoger spelen. Aan het toernooi namen zeven jongens- en zeven meidenteams uit het hele land deel.

Bij de jongens wist het team van HV Myra uit Amstelveen de eerste plek te veroveren. De Nijmeegse meiden van HC QZ gingen er in de meidenpoule met de eerste prijs vandoor.

Poolparty
Vrijdagavond begon het toernooi met een ?poolparty' in zwembad Overboord. Alle teams konden daar ontspannen en met elkaar kennis maken voordat op zaterdag het serieuze deel van het toernooi begon.

Eerste speeldag
Na een buiige nacht bleef het op zaterdag droog en werden er fanatieke, sportieve wedstrijden gespeeld. Aan het einde van de middag werd ook nog het eerste deel van de shoot out competitie gehouden. Moe maar voldaan konden de teams, coaches en toernooiorganisatie vervolgens aanschuiven bij de BBQ.

's Avonds was het clubhuis omgetoverd tot discotheek en werd er nog tot in de late uurtjes gefeest.

Vaderdag & PHL
De zondagochtend begon voor de papa's die op het toernooi aanwezig waren met een speciaal ontbijtje. Om half 10 begon vervolgens de laatste speeldag. Helaas een regenachtige dag, maar daar hadden de fanatieke hockeyers duidelijk geen last van. Deze dag eindigde met het finaledeel van de shoot out competitie.

Bij de jongens waren de keeper en een speler van hockeyclub Athena uit Amsterdam de beste. Bij de meiden sleepten de keeper van hockeyclub Oirschot en een speelster van HC QZ de shoot out prijzen in de wacht. Alle prijswinnaars van de shoot out competitie wonnen een stick en sticktas van sponsor Grays.

Tim Jenniskens Aan het einde van deze eerste PHL werden de prijzen uitgereikt door hoofdklasse hockeyer Tim Jenniskens. Bij de meiden won het team van HC QZ uit Nijmegen, 2e werden de meiden uit Oirschot en derde het team van Quick Stick uit Heerenveen.

Bij de jongens werd het team van HV Myra eerste, de jongens van Mhc Lelystad wisten de 2e plek te veroveren en zo het team van het Amsterdamse Athena voor te blijven.

Opbrengst voor Sport Helpt

Voordat het toernooi begon besloot de toernooicommissie om de PHL te verbinden aan een goed doel. Dat goede doel werd stichting Sport Helpt. De stichting Sport Helpt is opgericht door topsporters en heeft als doel het organiseren van droomontmoetingen tussen een ernstig ziek kind en zijn/haar favoriete topsporter!

Maurits Vink reikte de cheque uit aan Tim Jenniskens die hem namens de stichting Sport Helpt in ontvangst nam.

Dit smaakt naar meer
De enthousiaste reacties van de deelnemende teams, het mooie, fanatieke hockeyspel en de goede sfeer maken dat de organisatie van de PHL terugkijkt op een zeer geslaagd toernooi.

?Dit smaakt absoluut naar meer' zegt de enthousiaste voorzitter van de toernooicommissie Remco Feije. Op dus naar volgend jaar voor de 2e editie van de PHL!''

Lees ook:
- ?s Avonds gezelligheid, overdag hockeyen om te winnen.
- Eerst fouilleren daarna een heel weekeinde hockeyen.
- Hockey-international Tim Jenniskens op bezoek bij MHC.
- Ambitieus hockeytoernooi voor B-jeugd bij MHC.