"Kijk eens wat je kunt winnen" bij verloting Samenloop voor Hoop brugmedia.nl

"Kijk eens wat je kunt winnen" bij verloting Samenloop voor Hoop

Sport

DRONTEN - Vrijwilligers van de Samenloop voor Hoop stonden de afgelopen weekeinden voor de deur van de Expert in winkelcentrum Suydersee om met name lootjes te verkopen. Ineke van de Wetering bemande de stand zaterdagmiddag. ,,Het loopt heel goed'', vertelt ze.

De 24-uurs wandelestafette voor KWF en het Toon Hermans Huis in Dronten wordt komend weekeinde gehouden. Zaterdag 27 juni om 14 uur is de officiƩle opening op het hoofdveld van asv Dronten.

Lootjes verkopen

Ineke van de Wetering kijkt er naar uit. Ze prijst het evenement aan bij de passanten in Suydersee en ze verkoopt heel wat lootjes voor 2,50 euro. Daarnaast heeft ze bidons in de aanbieding. Tijdens het evenement worden er 's nachts zakken met kaarsen aangestoken langs de route en ook deze zakken gaan bij Ineke als warme broodjes over de toonbank.

,,Het wordt een groot evenement. Er hebben zich al 22 teams ingeschreven met iets meer dan 400 lopers. Maar aanmelden kan nog steeds'', legt ze uit, ,,En de lootjes worden nog de hele week verkocht bij Expert.'' Ze wijst naar de etalage van de Expert: ,,Moet je eens kijken wat je allemaal kunt winnen...''

Opening door 'survivors'

De Samenloop voor Hoop krijgt een bijzondere opening, want de eerste ronde wordt zaterdag gelopen door de zogenaamde 'survivors'; mensen die kanker hebben overleefd of nog steeds hebben. Ineke van de Wetering heeft zelf twee maanden geleden slecht nieuws gekregen en vertelt hoe het vrijwilligerswerk voor de sponsorcommissie van de Samenloop haar tot steun is.

Het leidt tot een emotionele ontmoeting voor de deur van de Expert. Ineke wordt aangesproken door een lotgenote en vertelt vol passie over de Samenloop voor Hoop.

,,Ik denk dat ze zaterdag de eerste ronde gaat meelopen'', glundert de vrijwilligster naderhand.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 15 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 15 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 16 uur geleden