Samenloop voor Hoop volgend weekeinde op hoofdveld asv Dronten
Samenloop voor Hoop volgend weekeinde op hoofdveld asv Dronten brugmedia.nl

Samenloop voor Hoop volgend weekeinde op hoofdveld asv Dronten

Sport

DRONTEN - De laatste voorbereidingen voor de Samenloop voor Hoop zijn in volle gang. Zaterdag 27 juni geeft burgemeester Aat de Jonge het startsein voor de 24 uurs estafetteloop waaraan 22 teams meedoen. Ruim 400 wandelaars en vele kinderen gaan geld bijeen wandelen voor KWF en het Toon Hermans Huis in Dronten.

Persbericht Samenloop voor Hoop Dronten:

,,Er worden rondes gelopen rond het hoofdveld van asv Dronten. De eerste ronde loopt de burgervader met diverse survivors, waarna de teams van start gaan. Deze teams moeten zorgen dat er 24 uur lang altijd minimaal een teamlid aan het wandelen is. Zondag om 10.00 uur worden de teams een uur lang vergezeld door vele kinderen, dan gaat er namelijk een Kinderloop van start. Alle kinderen van de basisscholen in de Gemeente Dronten zijn van harte uitgenodigd om een uur te komen wandelen.

De kinderen betalen slechts ? 5,00 deelnemersgeld wat volledig naar het goede doel gaat. Ze krijgen hiervoor een ballon en een ?t shirt waarin ze hun rondes mogen lopen. Vanaf 9 uur kunnen kinderen zich inschrijven bij de buurtsportcoaches die op het sportpark aanwezig zijn.

Geen gewoon wandelevenement

De Samenloop is geen gewoon wandelevenement. Er wordt stil gestaan bij de vele mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Daarnaast lopen er vele mensen mee die nog bezig zijn in hun strijd tegen kanker en daarbij gesteund worden door familie of vrienden. De Samenloop voor Hoop is daarom geen prestatieloop, maar meer een loop waar saamhorigheid bovenaan staat. Daarnaast is het ook belangrijk om geld in te zamelen voor het goede doel.

Het geld wordt op diverse manieren bijeen gehaald. Natuurlijk zijn er bedrijven die sponsoren, maar er kunnen ook kaarsenzakken worden gekocht, er worden bidons verkocht en er is een grote verloting waarbij de opbrengst volledig gaat naar het goede doel.

Kramen

Daarnaast staan er tijdens de Samenloop diverse kramen langs het veld die door de deelnemende teams worden bemand. De teams proberen op een creatieve manier op deze kramen geld bijeen te halen.

Het is heel divers wat er op de kramen gebeurt. Er worden allerlei etenswaren op verkocht, bezoekers kunnen worden gemasseerd, kinderen kunnen worden geschminkt, je haar kan worden geknipt of je kunt meedoen aan een verloting.

Optredens

Daarnaast zorgen een dj en vele gastoptredens ervoor dat er altijd muziek te horen is rondom het veld. Een overzicht van de dag en de diverse optredens is te vinden op de website.

Zondag 28 juni om 14.00 uur zal Georges Serpenti als voorzitter van de organisatie het bedrag bekend maken wat de Samenloop heeft opgebracht. Vertegenwoordigers van het KWF en het Toon Hermans Huis Dronten ontvangen dan een cheque met het bijeen gehaalde geld. Alle inwoners van de gemeente Dronten worden van harte uitgenodigd een kijkje te komen tijdens de Samenloop.''

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt naar vermiste man in Roggebotzand 13 uur geleden