Negen medailles voor Zuiderzeezwemmers bij B-titelstrijd
Negen medailles voor Zuiderzeezwemmers bij B-titelstrijd brugmedia.nl

DRONTEN/DOETINCHEM - De Zuiderzeezwemmers veroverden het afgelopen weekeinde negen medailles tijdens de Gelderse B-kampioenschappen in Doetinchem.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Zo aan het eind van het zwemseizoen worden alle kampioenschappen weer achter elkaar afgewerkt. Na de Gelderse A volgt dan ook de Gelderse zomer B-kampioenschappen die het afgelopen weekend werd gehouden in Doetinchem. Honderden zwemmers streden ook hier weer om de titels en mooie persoonlijke verbeteringen.

Voor de Zuiderzeezwemmers verschenen er 10 zwemmers aan de start voor twintig individuele nummers en de dames zwommen nog twee maal een estafette. Bijna alle persoonlijke tijden werden verbeterd en een aantal van hen wisten een flinke slag te slaan in hun pr. Er werden verder weer aardig wat medailles bij elkaar gezwommen, waaronder 3 gouden, 4 zilveren en 2 bronzen.

De eerste medailles werden gewonnen op de 100m vrijeslag voor de dames, Irene Hanse won het zilver in 1.06.10 en Annemarie ten Have tikte als derde aan in 1.06.42 voor beide dames een prachtige persoonlijke verbetering.

Ted Ruiter wist zijn tijd op de 200m wissel met ruim elf seconden te verbeteren dit leverde hem het zilver op met een tijd van 2.37.72. Patrick Kip won vervolgens het goud op de 100m vlinderslag in een flink pr en met een mooie voorsprong zette hij 1.09.32 op de klok.

Cynthia Smit ging voor het goud op de 100m schoolslag en zij wist deze race dan ook met een flinke voorsprong te winnen in een tijd van 1.26.75 een pr. De derde gouden medaille was voor Dagmar Kruik op de 100m schoolslag, na een bijzonder spannende race tikte ze aan in een pr van 1.22.90.

Op de 100m vrij bij de jongens was er zilver voor Patrick Kip hij finishte in een pr van 1.01.37, de laatste medaille op een individueel programma was een bronzen die werd gewonnen door Dagmar Kruik op de 200m wisselslag, zij verbeterde haar tijd met maar liefst 8 seconden en tikte na een spannende strijd met de nummer 2 en 4 aan in 2.41.24.

Tot slot was er voor de dames ten Have, Hanse, Smit en Kruik een prachtige zilveren medaille op de 4 x 100m wisselslag die ze zwommen in een tijd van 5.00.11. Verder waren dus ook de andere prestaties van de zwemmers die geen podium plaats wisten te behalen van prima niveau, prachtige pr's. Charlotte Brinkman verbeterde haar 100m vrijeslag zelfs met bijna drie seconden naar 1.07.91 waarmee ze heel wat plaatsen steeg in het klassement.

Flevomeerkamp

De Zuiderzeezwemmers organiseerden zelf het vierde deel van de Flevomeerkamp, hier verschenen 22 zwemmers van de Drontense club aan de start. Ondanks deelname aan de wandelvierdaagse afgelopen week door de jongste deelnemers werden ook hier prachtige persoonlijke prestaties neergezet, in alle leeftijd categorieën. De grootste verbetering werd op de klok gezet door Iris Kasteel op de 25m vrij waar ze aantikte in een tijd van 26.79 een geweldig pr. De clubs waartegen werd gestreden kwamen uit Emmeloord, Lelystad en Urk.

De besten in hun programma waren Thomas v Dongen die zowel de 50m vrij als de 100m wissel won in respectievelijk 29.30 en 1.12.76 deze laatste afstand won hij met enige overmacht, Didi Gest tikte als eerste aan op de 50m vlinder met een enorme voorsprong in 40.35, Julia Keijzer won op de 50m vrij in 31.08, Kimberley Olieman op de 25m vrij in 23.83 waarbij ze de zelfde tijd kreeg als de nummer twee maar als winnaar werd aangewezen en Suzanne Vesseur won met een mooie voorsprong de 50m vrij in 42.32.

Tweede plaatsen waren er voor Meindert van Duin op de 50m vrij in 29.80, Julia Keijzer op de 100m wisselslag in 1.19.50 en Suzanne Vesseur op de 50m rug in 50.85. Als derde in een klassement eindigden Meindert van Duin op de 100m wisselslag in 1.19.65, Mandy Hagting op de 50m rug in 53.72, Iris Kasteel op de 25m school in 34.46 en Gijs Vesseur op de 25m vrijeslag in 21.98 en op de 25m school in 30.62.

De 4 x 50m vrijeslag werd met wel 6 seconden voorsprong gewonnen door Sebastiaan Slotboom, Meindert van Duin, Andries Swager en Thomas van Dongen in 2.05.67, de 4 x 25m school werd na een spannende race winnend afgesloten door Mandy Hagting, Suzanne Vesseur, Jesse Brouwer en Yelena Brouwer in 1.48.30. Een tweede plaats was er voor het estafette team Didi Gest, Mandy Hummel, Jose Hagting en Marte Straatman op de 4 x 50m vrijeslag zij tikten aan in 2.48.86.