Afbeelding

ASVD B1 en D1 presteren goed tijdens NK korfbal

Sport

DRONTEN ? ASVD B1 miste zaterdag net de finale tijdens de NK in Tilburg. De D1 van de Dronter korfbalclub eindigde in De Lier als vijfde.

Zaterdag waren maar liefst twee teams van ASVD/KWOOT vertegenwoordigd op nationale kampioenschappen. ,,Hoewel beide teams niet in de prijzen vielen is er goed gepresteerd'', concludeerde de vereniging.

Underdog

D1 ging als underdog naar het NK in De Lier. De ploeg was als nummer twee geëindigd in de hoofdklasse en daaroor waren de verwachtingen bescheiden. De eerste wedstrijd tegen NKC ging met 7-2 ruim verloren. De 5-4 nederlaag tegen Fortuna was al een stuk mooier.

De derde wedstrijd werd met 6-4 gewonnen van Merwede en ook de strijd om de vijfde plaats werd in het voordeel van ASVD beslecht. De jonge Drontaren wonnen met 5-4 van Fiducia. De trainers Wilbert Leendertse en Nienke Koenderman waren trots: ,,Ze begonnen wat onwennig
maar we zagen ze per wedstrijd groeien. Mooi om te zien!''

Angstig begin

ASVD/KWOOT B1 speelde haar NK in Tilburg. Deze 15- en 16-jaren misten op een haar na de finale. Na overwinningen op Groen Geel (8-3) en Nova (7-6) was een gelijkspel tegen de latere kampioen Tempo voldoende. Door een wat angstig begin moest ASVD in het vervolg te veel goedmaken. De inhaalrace stokte vlak voor tijd bij 5-6.

De trainers Alwin Nieuwlaar en Brenda Voortman waren daardoor wel wat teleurgesteld, maar concludeerden later wel dat hun team het deze dag prima had gedaan.