Afbeelding
Peter Renkema

asv Dronten A1 rekent op 200 fans bij 'historisch' duel

Sport

DRONTEN - Nog nooit heeft asv Dronten A1 in de landelijke derde divisie gespeeld. Volgend seizoen kan het voor 't eerst gebeuren. Mits er komende zaterdag wordt gewonnen van rivaal HSC'21 uit Haaksbergen.

De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van FC RDC in Deventer en begint zaterdagmiddag om half drie. Dankzij de steun van enkele sponsors gaan er twee supportersbussen mee naar Deventer. Het elftal rekent op 200 à 250 supporters.

Een jonge selectie

asv Dronten A1 is een jong team: elf spelers zijn eerstejaars A-junior en slechts vijf moeten er na de zomer naar de senioren. Vanwege die leeftijd had het elftal dit seizoen een bescheiden doelstelling: eindigen bij de eerste vier of vijf.

Al snel bleek echter, dat er drie teams bovenuit staken in de vierde divisie: Go Ahead Eagles, HSC'21 en asv Dronten. De Drontenaren verloren uiteindelijk slechts drie wedstrijden, speelden één keer gelijk en pakten de tweede periodetitel.

Leuk om te zien

Trainer/coach John Halsema is trots op zijn mannen: ,,Het is een hele gedreven en enthousiaste groep. We trainen drie keer in de week ruim anderhalf uur en de opkomst bij de trainingen en de wedstrijden is maximaal. Fantastisch!''

,,We spelen aanvallend voetbal, we proberen dominant te voetballen en dat is leuk om te zien. Dat blijkt ook wel, want voor een A1-elftal trekken we altijd veel publiek.''

Nacompetitie

In de nacompetitie heeft asv Dronten inmiddels twee rondes overleefd. Eerst werd Helpman uit Groningen in twee duels verslagen en daarna VV Heerenveen. Vooral de thuiswedstrijd tegen de amateurclub uit Friesland was opmerkelijk. Heerenveen verkoos een toernooi in België boven de nacompetitie en de tweede keus kreeg in Dronten met 13-0 aan de broek.

In de derde en laatste ronde stuit asv Dronten op HSC'21, waartegen in de reguliere competitie twee heroïsche duels werden uitgevochten: uit werd met 1-0 verloren en thuis met 2-1 gewonnen.

Er komt zaterdag sowieso een winnaar. Is het na de reguliere speeltijd gelijk, dan volgt er een verlenging en eventueel penalty's.

Aan elkaar gewaagd

John Halsema roemt de vereniging uit Haaksbergen, waarvan het eerste elftal uitkomt in de zondag topklasse. Over de kansen van zijn ploeg zegt hij: ,,We zijn aan elkaar gewaagd. Het hangt allemaal af van het wedstrijdverloop, van de vorm van de dag en van geluk. Wij hebben in ieder geval een volledig fitte selectie en we willen héél graag.''

Hoe belangrijk is het voor de vereniging dat A1 promoveert? John Halsema: ,,Het doel van A1 is eigenlijk om volgend jaar te strijden voor het kampioenschap. Het team en de leiding willen dolgraag promoveren, maar het is geen ramp als we het niet halen.''

,,Het feit dat we zover zijn gekomen, is voor de club een teken dat we op de goede weg zijn. De jeugd is een speerpunt van asv Dronten en behalve A1 hebben ook B1, C1, D1, E1 en F1 dit seizoen heel goed gepresteerd.''

Afscheidswedstrijd

Voor zes spelers wordt het zaterdag het laatste optreden in de jeugd van asv Dronten. Vijf gaan er naar de senioren, waarvan keeper Niels Spaapen en buitenspeler Leon Snijders beoogde basisspelers van het eerste elftal worden. Middenvelder Yordi Schols maakt de overstap naar de jeugdopleiding van SC Cambuur.


asv Dronten A1 bestaat uit:
- Niels Spaapen
- Niek Telgen
- Bob Breemhaar
- Roeland Veen
- Mike Geres
- Willem Bleeker
- Sjef van de Burg
- Yordi Schols
- Frank Damman
- Leon Snijders
- Levi van Rijn
- Roy Frens
- Brain Harpe
- Niels de Boer
- Tommy Snijders
- Hidde Morren
- trainer/coach: John Halsema
- assistent trainer: Hassan B. Kamara
- leider: Frits Telgen
- leider: Ron Post
- grensrechter: Gerrit Hultink

Lees ook:
- Yordi Schols verkast naar Cambuur: ?Zien waar het schip strandt'.
- Asv Dronten voegt jeugdspelers toe aan eerste selectie.



Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden