ASVD Korfbal kan niet stunten tegen de koploper
ASVD Korfbal kan niet stunten tegen de koploper brugmedia.nl

ASVD Korfbal kan niet stunten tegen de koploper

Sport

DRONTEN - Het is de korfballers van ASVD/KWOOT niet gelukt om punten af te snoepen van koploper Oost-Arnhem. Na een scherp begin van de Arnhemmers, liep ASVD de gehele wedstrijd achter de feiten aan en werd het nooit meer echt spannend. De scheidsrechter floot af bij een stand van 11-14.

Na een kwartier spelen stond er al een onoverbrugbare 0-5 stand op het scorebord. Vlak daarna liet Rowdy Knol het eerste doelpunt voor ASVD aantekenen. De Drontenaren hadden op dat moment al verschillende keren ballen uit de korf zien draaien.

Coach Wilbert Leendertse zag ook dat ASVD veel pech had in de afronding. ,,We konden de korf wel vinden, maar het lukte niet om te scoren. Oost-Arnhem kon wel scoren, wat resulteerde in de 0-5 achterstand.'' Om en om scorend werd de ruststand van 5-9 bereikt.

Doelpuntloze periode

Op 9-12 na zo'n tien minuten spelen in de tweede helft, leek het nog even spannend te kunnen worden. Maar in plaats van door te drukken, volgde er een lange doelpuntloze periode van beide ploegen. Uiteindelijk was het Oost-Arnhem dat de ban wist te breken en het verschil weer op vier bracht en daarmee de wedstrijd in het slot gooide.

Leendertse was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. ,,Verdedigend stonden we wederom goed. Aanvallend was de opzet prima, er werd voldoende gecreëerd, maar de scores bleven uit.''

De volgende wedstrijd staat voor 9 mei op de planning. Dan reist de selectie af naar Heerenveen om het op te nemen tegen de gelijknamige korfbalclub. De wedstrijd start om 15:30 uur.

Doelpuntenmakers: Ingrid de Boer, Corné Sipkens 3, Rowdy Knol 2, Robin ter Woord, Suzanne Ceelen en Vincent van Bussel allen 1.

Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden