Goud voor Cynthia Smit en Ilmar Stoop bij sprintwedstrijd
Goud voor Cynthia Smit en Ilmar Stoop bij sprintwedstrijd brugmedia.nl

DRONTEN - Leden van de Zuiderzeezwemmers deden dit weekeinde mee aan twee sprintwedstrijden. De jongste zwemmers waren actief in Vaassen, de zwemmers uit 2002 en eerder in het eigen zwembad.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

,,De jongste zwemmers van de Zuiderzeezwemmers namen deel aan een wedstrijd in Vaassen, het ging om de Minioren Meet. Een wedstrijd met korte afstanden voor beginnende en jonge zwemmers. De Zuiderzeezwemmers gingen de strijd aan met de zwemmers van de clubs uit Apeldoorn, Zutphen, Heerde en Vaassen. Ze deden enorm hun best en dat was aan de uitslagen te zien.

De gemiddelde prestatie lag flink boven hun p- tijden, er werden echt enorme pr's gezwommen en dat op deze korte afstanden. De grootste verbetering was voor Kimberley Olieman die haar 25m vrijeslag met bijna 6 seconden verbeterde.

In het eerste programma tikte Gijs Vesseur als eerste aan op de 25m vrijeslag in 22.63, Kimberley Olieman werd derde in 23.92 een enorm pr. Op de 50m vrij ging de winst naar Suzanne Vesseur in 43.44, tweede werd Mandy Hagting in 46.22 een pr. Op de 50m vlinder was er een flink pr voor Didi Gest waarmee ze tweede werd in 40.72.

Op de 25m rugslag was het weer Gijs Vesseur die als eerste aantikte hij deed dat in 24.67 een mooi pr. Kimberley Olieman werd wederom derde in 26.03. Op de 50m rug was er een tweede plaats voor Mandy Hagting in 53.15, ook Marte Straatman werd tweede in haar categorie met een mooi pr van 50.84. Voor Tom Reurink was er een eerste plaats op de 50m rug in een pr van 52.43.

Sprintlimietwedstrijd in thuisbad

In zwembad Overboord werd door de Zuiderzeezwemmers een sprintlimietwedstrijd georganiseerd voor zwemmers geboren in 2002 en eerder. Alle zwemmers zwommen 4 maal een 50m (in de slagen vlinder, rug, school en vrij) er waren medailles voor de eerste drie in het algemeen klassement van de verschillende categorieën. Er werd weer geweldig gepresteerd en een spannende onderlinge strijd geleverd. Het regende persoonlijke verbeteringen, maar liefst 42.

Er waren 13 medailles voor een Zuiderzeezwemmer. In de leeftijd categorie 2001-2002 won Cynthia Smit goud in een totaal tijd van 2.16.67, Ilmar Stoop won het goud in 2.20.29 hij tikte op alle afstanden als eerste aan en Rick Poortinga won brons in 2.48.73. In de categorie 1999-2000 was er zilver voor Jaimy Straatman in 2.30.92, brons voor Emmy de Hoog in 2.37.47, zilver voor Patrick Kip in 2.12.08 en brons voor Merijn Kendziorra in 2.13.93.

In de leeftijdcategorie 1997-1998 was er zilver voor Dagmar Kruik in een totaaltijd van 2.13.17 en zilver voor Joep Scholten in 2.44.39. In de oudste categorie bij de dames ging het goud naar Lisanne Andeweg door alle vier de afstanden te winnen in 2.14.42, het zilver ging naar Veerle Hooijman in 2.38.50 en het brons naar Kimberley Kluft in 2.39.31. Bij de heren was er brons voor Erik v/d Heide in 2.02.03.

Verschillende zwemmers deden het super op een bepaalde slag maar wisten in het eindklassement niet op een podium plaats te eindigen. Dit waren; Britt Deurloo zij werd derde op de 50m vlinder in 37,67, Thomas van Dongen werd derde op de 50m rug in 33.52. Martijn Kip werd derde op de 50m vlinder in 42.73. Ted Ruiter zwom zich heel netjes naar een tweede plaats op de 50m rug in 33.73.

De broers Arwin en Jarick Stoop streden om de snelste tijd op de 50m schoolslag ze tikten met een mooie voorsprong aan in 32.98, waarbij Arwin als winnaar werd aangewezen. Tot slot was op de 50m vlinder de derde plaats voor Arwin in een tijd van 29.40. Annemarie ten Have wist als enige zwemster alle vier haar tijden aan te scherpen, ook dit was goed voor een vierde plaats.''