Reaal Dronten verspeelt in krankzinnige slotfase twee punten
Reaal Dronten verspeelt in krankzinnige slotfase twee punten brugmedia.nl

Reaal Dronten verspeelt in krankzinnige slotfase twee punten

Sport

Reaal Dronten is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om dichter bij koploper Hattem te komen. De ploeg van trainer Henk Posthuma leek in Hattem met een 1-3 zege aan de haal te gaan, maar in blessuretijd verspeelden de Drontenaren alsnog twee punten: 3-3.

Het was een kwestie van aanhaken of afhaken. Bij winst op Hattem zou Reaal weer helemaal meedoen in de titelstrijd, bij een nederlaag konden de aspiraties definitief de ijskast in. Tot één van die conclusies kwam het na afloop niet, want de beide ploegen hielden het bij een deling der punten.

Ruime voorsprong

Reaal begon zaterdag prima aan het duel. Via Kevin Dolman en Jeffrey van den Brakel kwam de ploeg binnen tien minuten op 0-2, waarna Hattem via Rene Senz nog wel terugkwam tot 1-2. De marge van twee kwam echter opnieuw op het bord, want Yusuf Erdem schonk zijn team een derde goal.

Ontknoping van jewelste

Het feestgedruis was al bijna begonnen, want kort voor het einde leken de titelaspiraties van Reaal weer volop te ontbranden. Niets bleek minder waar, want Hattem kwam nog terug tot 3-3. Yannick Rave werd uiteindelijk de gevierde man, want diep in blessuretijd bracht hij zijn ploeg een heel nuttig puntje.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia