Hockeyclub MHC Flevoland huldigt eerste herenteam
Hockeyclub MHC Flevoland huldigt eerste herenteam brugmedia.nl

Hockeyclub MHC Flevoland huldigt eerste herenteam

Sport

DRONTEN - Na de thuiswedstrijd tegen Twente zijn de mannen van MHC Flevoland gehuldigd in verband met hun ongeslagen kampioenschap in de zaal. ,,Een bijzonder kampioenschap, want het is lang geleden dat een seniorenteam van MHC Flevoland het zaalkampioenschap binnenhaalde'', aldus de club.

Het zaalkampioenschap werd op zondag 1 februari al veroverd. Die dag speelden de heren hun laatste twee wedstrijden in de zaalhockeycompetitie van deze winter. De mannen begonnen die laatste speeldag met de wetenschap dat ze nog maar één punt nodig hadden om kampioen te worden.

Ongeslagen

De eerste wedstrijd speelden ze die zondag tegen Apeliotes (Nijmegen). De mannen speelden, na een beetje stress in het begin, ontspannen en liepen eenvoudig uit naar een prachtige eindstand van 5-1.

De allerlaatste zaalhockeywedstrijd van dit seizoen tegen concurrent Zevenaar was vervolgens een formaliteit. Toch was de drive van de heren nog aanwezig om ongeslagen kampioen te worden. In een pittig duel lukte het de mannen om in de laatste seconde van de wedstrijd nog 4-4 te maken. Zo konden ze dit zaalhockeyseizoen als ongeslagen kampioen afsluiten.

Huldiging

Om deze mooie prestatie niet ongemerkt voorbij te laten gaan werd het team zondag gehuldigd. Dit gebeurde direct na de thuiswedstrijd tegen Twente die met 2-0 gewonnen werd. Voorzitter Herry Ester hield een korte speech en feliciteerde de coaches en het team.