Swift '64 maakt pas op de plaats, Reaal wint wel
Swift '64 maakt pas op de plaats, Reaal wint wel brugmedia.nl

Swift '64 maakt pas op de plaats, Reaal wint wel

Sport

De voetballers van Swift '64 zijn zaterdagmiddag tegen Wijthmen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De withemden leken een kwartier voor tijd af te stevenen op een nederlaag, maar in de slotfase redde Bernaw van der Kroft alsnog een punt.

Swift-trainer Patrick Posthuma moest het stellen zonder de geblesseerde clubtopscorer Tom Roskam en dat bleek de ploeg geen goed te doen. De thuisploeg had veelal het balbezit, maar kon daar niet voldoende mee doen. Wijthmen stelde daar niet bijzonder veel tegenover, maar het hield de defensieve rijen aardig gesloten.

Ternauwernood een punt

Het duel werd uiteindelijk pas in de laatste twintig minuten voorzien van goals. Wijthmen-speler Nick van Gurp opende de score, waarna Bernaw van der Kroft twee minuten voor tijd nog een punt redde. Veel schoot Swift daar niet mee op, want door het nieuwe puntenverlies zijn de bovenste plaatsen voorlopig uit het zicht.

Reaal Dronten wint wel

In diezelfde vierde klasse C kwam kampioenskandidaat Reaal Dronten tegen CSV '28 wel tot een zege. De Drontenaren beleefden door een vroege treffer van Cemil Sahinturk een droomstart, waarna Jeffrey van den Brakel nog voor de rust twee treffers produceerde. In de slotfase maakte CSV'28-spits Michel Lassche nog een eretreffer, maar daar bleef het bij: 3-1.

Later een reactie van Reaal-trainer Henk Posthuma.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia