Afbeelding
Picasa

Bas de Raat: 'Heb dit nog niet eerder meegemaakt'

Sport

BIDDINGHUIZEN - Hij kon het tij niet doen keren. Bas de Raat was zaterdag eenmalig hoofdtrainer van tweedeklasser BAS uit Biddinghuizen, maar ook onder zijn leiding ging de ploeg onderuit. Tegenstander DUNO D was met 0-2 sterk.

Hij was er niet, hij was er wel, hij was er niet en uiteindelijk toch wel. Twee minuten na de aftrap kwam er duidelijkheid en liep Arnold Wubs het sportpark van BAS Voetbal op. Terug van een vakantie, waardoor de hoofdcoach de voorbereidende trainingsweek al aan zich voorbij moest laten gaan. Bas de Raat verving hem en was daarom ook zaterdag de aangewezen man.

Wat vond je ervan?

?Het breekpunt ligt vandaag al na vijf minuten. De scheidsrechter besluit een penalty te geven, waardoor we direct op achterstand staan. Dan loop je achter de feiten aan en moet je twee goals maken om een goed resultaat te behalen. Het is een vervelend begin en dat werkte wel even door.?

Een onterechte strafschop?

?Ja, dat denk ik wel. Vanuit mijn oogpunt lag de bal al achter de reclameborden en vervolgens kwamen Sander Westdijk en hun aanvaller elkaar tegen. Een kans was het nooit meer geworden, als het al een overtreding was. Doodzonde, want je moet daardoor tegen een achterstand vechten.?

Dan jouw rol van vandaag. Je hoort niet vaak dat een hoofdtrainer middenin de competitie op vakantie gaat.

?Nee, dat klopt. Ik heb dit ook nog niet eerder meegemaakt. Maar bij BAS hebben ze Arnold verteld dat het na dit seizoen voorbij is en daarop plande hij een vakantie.?

Maar je bent toch bezig met een proces?

?Als je te horen krijgt dat je weg moet, dan weet ik niet of je nog met een proces bezig bent. Uiteraard ben je nog wel onderdeel van de groep, maar Arnold heeft deze situatie met de technische commissie besproken. Daar weet ik verder niets van.?

Hoe heb je het hoofdtrainerschap ervaren?

?Op sommige momenten is het lastig, want ik sta toch voor de eerste keer voor zo'n groep. Daarbij heeft de hoofdtrainer zijn tactiek, maar heb ik ook mijn eigen tactiek. Er komen lastige momenten voorbij. Al met al vond ik het wel leuk om te doen. De uitslag is teleurstellend.?

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden