AV Flevo Delta zoekt nieuwe deelnemers voor sportproject
AV Flevo Delta zoekt nieuwe deelnemers voor sportproject brugmedia.nl

AV Flevo Delta zoekt nieuwe deelnemers voor sportproject

Sport

DRONTEN - Atletiekvereniging Flevo Delta is op zoek naar deelnemers aan haar sport- en leefstijlprogramma met als naam 'Loop je warm naar werk'. Het project is bedoeld voor werkzoekenden.

Persbericht Flevo Delta:

Atletiek Vereniging Flevo Delta biedt je de unieke mogelijkheid deel te nemen aan een sport- en leefstijlprogramma met als naam ?Loop je warm naar werk?! Het programma is bedoeld voor inwoners uit Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen, die op zoek zijn naar (vrijwilligers) werk. Het sportproject is ook geschikt voor jongeren, die werkzoekend zijn. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een tweejarige subsidie toegekend, waardoor deelname gratis is.

Het programma per groep spreidt zich uit over 18 weken. De eerste 12 weken gedurende 2 dagdelen van 3 uur per week, daarna 1 dagdeel per week. De beweeg- en sportactiviteiten worden aangepast aan ieders mogelijkheden en bestaan uit het verbeteren van je conditie, spelsporten en teamopdrachten met Zwaan buitensport. Daarnaast is er een theoretisch deel over diverse onderwerpen zoals voeding, afvallen, bewegen, samenwerken en netwerken.

Onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen heeft aangetoond dat dit programma een duidelijke verbetering van je conditie oplevert en een positieve bijdrage geeft aan je algemeen welzijn.

Flevo Delta biedt je ook de mogelijkheid tot een interne vrijwilligerscursus. Er zijn diverse vrijwilligerstaken zoals klaar zetten van materiaal voor een wedstrijd, ondersteunen in de kantine of tijdens een (jeugd)activiteit. De mogelijkheden zijn enorm.

Flevo Delta werkt samen met de gemeente Dronten, de buurtsportcoaches, Bewegen Werkt, Landstede en Zwaan buitensport. Ieder kwartaal kun je aansluiten bij een nieuwe groep. De eerstkomende groep start begin april 2015. Wil je meer informatie, geef je dan op voor de voorlichtingsbijeenkomst in maart 2015. Let op: het aantal deelnemers per groep is beperkt. Wie zich het eerst aanmeldt zal het snelst kunnen starten.

Bewegen is gezond en samen bewegen is ook nog eens gezellig. Een unieke kans om je conditie te verbeteren en je netwerk te vergroten.

Meld je aan of vraag meer informatie bij Marjo de Groot van Flevo Delta (0321-319129).