Afbeelding

Swift '64 wacht ?pittig potje' bij WZC Wapenveld

Sport

SWIFTERBANT - In de vierde klasse C van het zaterdag amateurvoetbal speelt Swift '64 zaterdag tegen concurrent WZC Wapenveld. Eerder dit seizoen was WZC in Swifterbant met 1-2 te sterk, al deed Swift toen niet veel onder. ?Maar je moet de ballen binnen schieten?, roept coach Patrick Posthuma.

Het is voor de ploeg van Posthuma allerminst een rustig begin. Tegenstander WZC heeft maar één punt minder dan Swift en daarnaast staat de uitwedstrijd in Wapenveld te boek als lastig. ?Ja, ik denk dat het wel een pittig potje gaat worden?, stelt de oefenmeester. ?Maar ik heb een goed gevoel. In de winterstop hebben we prima dingen laten zien. Ook in de oefenwedstrijden.?

Training op kunstgras

In voorbereiding op de hervatting van de competitie traint Swift donderdagavond bij ESC in Elburg. Daar heeft de ploeg een kunstgrasveld tot haar beschikking. ?De velden in Swifterbant zijn niet best, dan is dit een prima oplossing. Zaterdag spelen we ook op kunstgras, een win-winsituatie?, zegt Posthuma, die het tegen WZC moet doen zonder Niels Krol (schorsing) en Rowald Bont (enkelblessure).

Reaal op bezoek bij VSW

De manschappen van Reaal Dronten gaan zaterdagmiddag in diezelfde competitie op bezoek bij VSW uit Windesheim. In de eerste seizoenshelft deed Reaal het boven verwachting goed, waarbij vooral de prestaties van Jeffrey van den Brakel opvielen. Ondanks een hamstringblessure kwam hij al tot twaalf treffers, een mooi moyenne. Ook zaterdag is hij van de partij, wanneer de ploeg afreist naar VSW. Aanvang: 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia