Afbeelding
Michael Verbeek

Jens Verbeek en Emma Koopman op podium bij NK schaatsen

Sport

DRONTEN - Vijf pupillen van Leisure World Skating Club hebben in Groningen deelgenomen aan het officieuze NK schaatsen voor pupillen. Jens Verbeek eindigde als tweede en Emma Koopman werd derde.

Verslag Leisure World Skating Club:

Sneeuw of geen sneeuw op de weg, op 24 januari jl. gingen 5 pupillen, Emma, Floor, Thijs, Juliana en Jens, al vroeg op pad naar het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen.

Voor Juliana was het de 2e keer dat ze uitgenodigd was voor dit toernooi. In januari 2014 wist ze een mooie zesde plaats te behalen op dit toernooi. Dat neemt niet weg dat er natuurlijk heel wat spanning was onder deze nog jonge pupillen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Het is tenslotte een hele verdienste om uit een selectie van 100 pupillen per categorie uitgenodigd te worden. Het NPT te Groningen wordt jaarlijks georganiseerd door de STV Eemsmond met als hoofdsponsor ISkate en Beslist.NL. Officieus wordt dit het Nederlands Kampioenschap Pupillen in Nederland genoemd. De beste schaatsers over geheel Nederland ontmoeten elkaar daar en strijden voor de eer.

Gestreden werd er zeker. De verschillen in deze categorieën zijn minimaal. Er komt een portie doorzettingsvermogen, een gelukkige loting met de laatste binnen- of buitenbocht en goede weersomstandigheden bij kijken om net die paar seconden te verbeteren om een podiumplek te bemachtigen.
Emma Koopman, C Pupil bij de Dames, reed op de 500 m 50.90 sec, een derde plek, op de 300 m een 31.25 sec hetgeen ook goed was voor een derde plek en eindigde in het algemeen klassement op een derde plaats. Jens Verbeek, B Pupil Heren, bemachtigde een 3e plek op de 500 m in een tijd van 45.56 sec en een 2e plek op de 700 m in een tijd van 1:04.53. Dit leverde een zilveren medaille op in het Algemeen Klassement.

Bij Juliana Ebbens, B Pupil Dames, waren de verschillen tussen de top tien heel erg klein. Op de 500 m reed Juliana een PR met een tijd van 48.99 sec hetgeen haar een 9e plek op leverde in het eindklassement. Ook Floor Terluin, C Pupil Dames, scoorde een 9e plek in het Algemeen Klassement en Thijs Visscher, A Pupil Heren, eindigde op een 24e plek.

Emma, Floor, Juliana, Jens en Thijs zijn allen vanaf 2011 lid van de Schaatsvereniging Leisure World Skating Club en trainen driemaal per week in de winter op het ijs. In de weekenden worden voornamelijk wedstrijden gereden op Leisure World Ice Center en elders in het land, in de zomerperiode bestaat de training uit wielrennen, skeeleren en core stability training.