Van der Heide en Andeweg scoren op NK zwemmen voor masters
Van der Heide en Andeweg scoren op NK zwemmen voor masters brugmedia.nl

Van der Heide en Andeweg scoren op NK zwemmen voor masters

Sport

DRONTEN - Lisanne Andeweg en Erik van der Heide hebben dit weekeinde medailles gewonnen tijdens de open Nederlandse masterkampioenschappen kortebaanzwemmen in Heerenveen.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Op 23 t/m 25 januari stond het zwembad in Heerenveen in het teken van de Open Nederlandse Master Kampioenschappen 2015 (korte baan). HZ&PC Heerenveen organiseerde in samen werking met de KNZB deze 14e editie. Een editie waar vele records sneuvelden op Nederlands, Europees en Wereld niveau en waar Andeweg tweemaal het goud pakte en v/d Heide één maal zilver en twee maal brons.

849 zwemmers van 148 verenigingen hadden één of meerdere startbewijzen weten te veroveren om te mogen deelnemen aan dit bijzonder succesvol en sportief toernooi. Er verschenen ook deelnemers uit Spanje, Duitsland, België, Rusland en Litouwen aan de start. Jong en oud met gelijkwaardige inschrijf tijden nam het tegen elkaar op in het 8 banen bad. Er werden 3214 individuele starts verwerkt en bijzonder veel estafettes gezwommen, door dames, heren of gemengde teams in alle leeftijd klassen. De medailles werden verdeeld in vele leeftijd categorieën van 20+ t/m 85+,zowel bij de Dames als de Heren.

Op de vrijdag verschenen er voor ZZZ drie heren aan de start op de 800m vrijeslag, dit waren Remco Veerkamp, Gerko Versluis en Adri Pasman. De eerst twee genoemden wisten hun persoonlijke tijd te verbeteren en alle drie zetten ze een mooie prestatie neer. Veerkamp werd 6e in de categorie 30+, Versluis 4e in 45+ en Pasman 7e in de 50+ categorie.

Op de zaterdag was het de beurt aan veelvoudig Nederlands kampioene Lisanne Andeweg, Erik v/d Heide en Arwin Stoop. Andeweg wist deze keer haar leeftijd genoten in de categorie 25+ voor te blijven op de 400m vrijeslag en pakte de titel in 4.44.52, ook v/d Heide ging als een speer bij de heren 25+, hij wist zelfs zijn persoonlijke tijd op de 50m rug na lange tijd weer te verbeteren en won het zilver in 29.73.

Op de 100m vrij tikte hij aan in 55.59 goed voor een gedeelde 3e plek en maar één honderdste verwijderd van de nummer twee. Op de 100m rug werd het een bijzonder spannende strijd waarin hij de vijfde tijd zwom 1.05.46. Voor Stoop was er een mooie 5e plaats bij de heren 20+ op de 50m school in een pr van 32.50, op de 100m vrij stelde hij zich zelf teleur en kwam niet verder dan een 21e plek. Andeweg werd op de 100m vrij 10e.

Op de zondag verscheen Andeweg als eerste aan de start voor de 800m vrijeslag, haar favorietenrol heeft ze ook hier waar kunnen maken, want ze pakte haar tweede NK titel in 9.46.66. Versluis startte op de 1500m vrijeslag, waar hij zich naar een mooie 4e plaats zwom in een pr van 21.28.04. v/d Heide zwom naar zijn derde medaille, hij wist ook op de 200m rug zijn tijd te verbeteren en tikte aan in 2.21.02, op de 50m vrij stond hij net naast het podium zijn tijd 25.60 was goed voor de 4e plaats. Versluis werd op deze afstand ook 4e in een pr van 28.02, Veerkamp werd 12e en Andeweg 13e.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden