Afbeelding

40-plussers van BAS-basketbal doen niets liever dan winnen

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS mag zich sinds vorige week weer het beste basketbalteam van de gemeente Dronten noemen. Door een 54-55 overwinning op VUAS passeerden ze de Drontenaren op de ranglijst. Zaterdag consolideerde BAS de tweede plek door winst op Ceres in Emmeloord: 40-45.

Alfred van Luenen is al sinds jaar en dag steunpilaar van de Biddinghuizer basketballers. De center speelde in zijn hoogtijdagen hoofdklasse bij GS Stars (Elburg), VUAS en zijn eigen cluppie BAS. Op 49-jarige leeftijd blaast hij nu twee klassen lager nog vrolijk zijn partijtje mee. DeDrontenaar.nl sprak hem na de winst op Ceres.

BAS is bezig aan een prima seizoen.

Alfred van Luenen: ?Inderdaad, het gaat uitstekend. Al zijn we een wat ouder team, we draaien nog lekker mee. We blijven potjes winnen.?

Vandaag een degelijke overwinning?

?Het was een leuke, sportieve wedstrijd. Ceres was gretig, maar als het spannend wordt komt onze ervaring naar boven. Dat zag je ook vorige week tegen VUAS. We zijn niet meer de snelsten en af en toe worden we in de fast break voorbij gelopen. We compenseren dat doordat we verdedigend nog steeds ons mannetje staan.?

Was die overwinning op VUAS belangrijk? Is er rivaliteit tussen Biddinghuizen en Dronten?

?Voor ons wel ja. Thuis hadden we dik van ze gewonnen en deze keer ging het ook heel goed. We kwamen één punt voor en hebben toen de laatste anderhalve minuut uitgespeeld. Ze deden helemaal niets, kwamen niet op ons af en wij dachten: wat is dit nou? Op de tribune zeiden sommigen: dat dóe je toch niet! Maar ja? wij willen allemaal nog steeds heel graag winnen.?

Je hebt het steeds over leeftijd. Hoe oud zijn jullie?

?We zitten gemiddeld op 44. Voor de club is dat eigenlijk niet goed. Er zit ook niet zoveel achter. Als onze jeugdspelers gaan studeren, zijn ze meestal weg. De paar spelers die dan nog overblijven, daar kun je geen team mee maken en dan stoppen die er ook vaak mee. We hopen het met dit team nog een paar jaar vol te houden. Misschien kan de jeugd die we nu hebben het dan over een jaar of vier overnemen.?

Voorlopig wíllen jullie het toch nog helemaal niet overdragen? Jullie hebben er nog veel te veel plezier in.

?Klopt, we doen het nog graag. Op trainen is iedereen er. We zijn fanatiek en willen graag winnen. Het leuke is: er komen ook weer nieuwe spelers bij. Mannen die vroeger bij ons gespeeld hebben, komen weer terug.?

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden