Conditietraining voor senioren

Sport

Conditietraining voor senioren

Al gedurende tientallen jaren is Gyjatu Dronten de vereniging voor GYmnastiek, JAzzballet en TUrnen, maar wat velen niet weten, is dat er ook een groep senioren lid is die door lekker ontspannen te bewegen hun conditie op peil houden.
De trainingen worden op maandagochtend gegeven, afwisselend in het van Veldhuizenbos en het Wisentbos en starten om 09.00 uur, resp. bij het grote veld in het van Veldhuizenbos en bij de picknickbank (bostheater) te vinden als U tegenover de Drieslag het fietspad op gaat. De opzet is om ouderen in een gezellige sfeer te laten bewegen en op die manier aan hun conditie te werken.
De groep bestaat momenteel uit 9 deelnemers ( 7 heren en 2 dames ).
De leeftijden liggen tussen 65 en 80 jaar, dus wat dat betreft staat de training voor een grote doelgroep open. Verder gaat de training, heel uitzonderlijke omstandigheden daargelaten, altijd door.
Voor wat betreft de opzet van de training het volgende:
We starten met rustig een stukje inlopen, dit om de spieren warm te maken en hart en longen voor te bereiden op de arbeid die ze moeten gaan verrichten. Vervolgens doen we losmakende oefeningen, rekken en strekken en aan loopscholing. Dit om makkelijker te gaan lopen en minder kans op blessures te hebben. Dit laatste wordt mede bereikt door coördinatieoefeningen te geven.

Dan gaan we over tot de zogenaamde kern van de training, wat inhoudt dat er aandacht geschonken wordt aan bepaalde loopvormen, zoals
? Intervaltraining: kan op tempo of afstand.
? Regelmatigheidsloop: diverse vormen.
? Brugtraining: De kunst van heuvel op en heuvel af lopen.

We eindigen met de cooling down. Rustige oefeningen om de spieren weer te ontspannen en de hartslag weer op normaal niveau te brengen, zodat we de rest van de dag er weer lekker tegen aan kunnen.
De hele training staat in het teken van lekker ontspannen met je lichaam bezig zijn in de mooiste gymzaal die je kunt bedenken namelijk in de gezonde buitenlucht in de mooie bossen van Dronten.
Mijn uitgangspunt is, je doet het altijd goed want je bepaalt zelf je grens van wat je wel of niet kunt. Niets moet, alles mag.
U komt terecht in een gezellige groep mensen, die allemaal op hun eigen manier doen wat ze kunnen en ik probeer ze daar zo goed mogelijk in te begeleiden.
Ik zou zeggen kom vrijblijvend 2 weken lekker meelopen, waarschijnlijk bent U dan verkocht en wordt U lid van onze groep.


Groet,

Ed Post
Tel. 0321 338556
e-mail eddiepost@outlook.com

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden