©maartenheijenk.nl

Alice Naber-Lozeman geniet van Drontense erkenning

Sport

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - Amazone Alice Naber-Lozeman is tot haar verbazing vrijdagavond uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar 2014 in Dronten. De Biddinghuizense had de titel totaal niet verwacht, maar was er maar wat blij mee. ?Iedere prijs is er één. Daar doe je het als sporter voor?, reageert ze.

Naast de amazone waren ook de judoka's Iris Iwema en Sacha Buwalda genomineerd voor de prijs. Eenmaal op het podium ging Naber-Lozeman er vanuit dat één van haar concurrenten zou winnen, maar toch verscheen haar naam op het scherm. Een stukje erkenning, zo omschrijft ze zelf. ?Het is altijd leuk om waardering te krijgen. Voor mij, maar ook voor heel mijn team.?

Grote organisatie

Want achter het succes van de Nederlands kampioene Eventing schuilt een grote organisatie. De directe familie draagt in en rondom het huis bij aan een gezonde situatie, terwijl haar paarden worden onderhouden door vele medewerkers.

?Het is leuk om aan hen te vertellen dat je sportvrouw van het jaar bent geworden. Ook voor die mensen is het een stuk voldoening. Ze vinden het leuk om te horen.?

Dezelfde droom als Roel Huijsmans

De 43-jarige paardrijdster kan op meerdere fronten de hand schudden met collega-winnaar Roel Huijsmans. De twee werden al vaker genomineerd, werden allebei Nederlands kampioen en hebben tevens dezelfde droom.

Een Olympiade, dat zou de kroon op het werk zijn. ?Ik ben in Atalanta geweest, in Londen, maar heb daar nooit zelf meegedaan. In 2016 zijn er voor onze sport sowieso vier startbewijzen, dus de kans is aanwezig. Het zou de kroon op mijn carrière zijn.?

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia