Dronten komt met speciaal 'potje' voor sporttalenten
Dronten komt met speciaal 'potje' voor sporttalenten brugmedia.nl

Dronten komt met speciaal 'potje' voor sporttalenten

Sport

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat haar talenten per heden financieel ondersteunen. Dit meldde wethouder Hans Engelvaart vrijdagavond tijdens de jaarlijkse Sportverkiezingen. ?Voor de sporters komt er een speciaal potje, zodat de financiën niets meer in de weg staan?, zegt hij.

Om als talentvol Drontense sporter in aanmerking te komen voor het speciale ?talentenfonds' dient men te beschikken over de zogeheten NOC*NSF-status. Die wordt normaliter afgegeven door de bond of door het NOC*NSF zelf. Het idee komt van SportService Flevoland, dat al ruim vijf jaar bezig is met deze vorm van ondersteuning. Per heden dus ook in de gemeente Dronten.

Eenmalig bedrag

?Als je naar de sporters van vanavond kijkt, dan zouden bijvoorbeeld Roel Huijsmans of Fleur Hoek in aanmerking komen?, vertelt Sandra Staats van Sport in Dronten na afloop van de Sportverkiezingen. De gemeente draagt bij door een eenmalig bedrag beschikbaar te stellen, dat de aangemelde sporters uiteindelijk verdelen. ?Die delen inderdaad het bedrag. De bijdrage is een klein gebaar, zodat men volop voor de sport kan gaan.?

Over de hoogte van het bedrag is vooralsnog niets bekend. Geïnteresseerde sporters kunnen zich aanmelden via hun club en/of via Sandra Staats, coördinator van de Drontense buurtsportcoaches. Zij is te bereiken via sandra@sportindronten.nl.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia