©maartenheijenk.nl

Roel Huijsmans en Alice Naber-Lozeman winnen Sportverkiezingen

Sport

DRONTEN - Atleet Roel Huijsmans en amazone Alice Naber-Lozeman zijn vrijdagavond winnaar geworden van de Drontense Sportverkiezingen 2014. In een sfeervol theater van De Meerpaal ontvingen zij beide de bijbehorende bokaal.

De inmiddels traditionele Sportverkiezingen werden gepresenteerd door Elien Tuijn-De Heij en sportwethouder Hans Engelvaart. Het duo riep allereerst alle genomineerden sportvrijwilligers uit tot winnaar, waardoor Sybrand Buren, Adrie Gijsbers, Henriette Heeres, Martin Kelders, Jan Palts en Marlies Zwanenburg een jaar lang die titel mogen dragen.

Sportman en Sportvrouw

De titels voor sportman en sportvrouw van 2014 gingen respectievelijk naar Roel Huijsmans en Alice Naber-Lozeman. Eerstgenoemde werd genomineerd vanwege zijn NK-titel op de 400 meter sprint, die hij zowel indoor als outdoor wist te winnen. Amazone Alice Naber-Lozeman uit Biddinghuizen werd in Boekelo Nederlands kampioen Eventing en kreeg mede daardoor de prijs voor sportvrouw van het jaar.

ASVD/KWOOT Sportploeg van 2014

De korfballers van ASVD/KWOOT versloegen in de strijd om de prijs voor sportploeg van het jaar de voetballers van asv Dronten en de wedstrijdzwemmers van de Zuiderzeezwemmers.

De jongens C van atletiekvereniging FlevoDelta werd uitgeroepen tot jeugdsportploeg van het jaar en korfbalster Fleur Hoek kreeg de prijs voor sporttalent bij de meisjes. Judoka Arthur Heeres kreeg diezelfde prijs bij de jongens, terwijl atletiektrainer John Jansen zich een jaar lang sportcoach van het jaar mag noemen.

Later meer.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia