Informatieavond sport voor mensen met een beperking
Informatieavond sport voor mensen met een beperking brugmedia.nl

Informatieavond sport voor mensen met een beperking

Sport

DRONTEN - De buurtsportcoaches van de gemeente Dronten houden op dinsdag 17 februari een informatieavond over sport voor mensen met een beperking.

Persbericht sportindronten.nl:

Op dinsdag 17 februari wordt er door een buurtsportcoach een informatieavond over toegankelijkheid en participatie binnen verenigingen georganiseerd. De informatieavond is het startsein voor het thema ?Toegankelijkheid en Participatie' waar de buurtsportcoaches in samenwerking met diverse partners dit jaar extra aandacht aan willen besteden. Met als doelstelling meer mensen met een beperking te laten deelnemen in de sportwereld.

Sport is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij, maar kan iedereen ook altijd en overal meedoen? En hoe kunnen mensen met een beperking toch participeren binnen een vereniging? Vragen die onder de loep worden genomen tijdens de informatieavond over toegankelijkheid en participatie binnen de verenigingen, die plaats zal vinden op dinsdagavond 17 februari om 19:00 in de Meerpaal.

Deze avond is de kick-off voor het thema ?Toegankelijkheid en Participatie' waar de buurtsportcoaches in samenwerking met diverse partners dit jaar extra aandacht aan willen besteden. Dit met als doelstelling om meer mensen met een beperking te laten deelnemen in de sportwereld. Deze avond biedt verenigingen, sportaanbieders en andere geïnteresseerden de kans om de toegankelijkheid van de eigen vereniging in beeld te krijgen en om vervolgstappen in gang te zetten.

De toegankelijkheid van een vereniging wordt niet alleen bepaald door fysiek goed bereikbaar te zijn voor iemand met een beperking maar ook de wijze waarop mensen geïnformeerd en opgevangen worden dragen hieraan bij. Het belang van ?iedereen kan meedoen' wordt tijdens deze informatieavond vanuit diverse invalshoeken belicht, er worden handvaten geboden om het eigen aanbod toegankelijker te maken en er worden inspirerende, lokale voorbeelden gegeven. Na deze avond wordt er de mogelijkheid geboden om de eigen vereniging te laten schouwen op toegankelijkheid.

Tenslotte wordt er tijdens deze avond aanvullende informatie gegeven over het project ?Sporten en bewegen ondanks beperking'. Een initiatief waarbij lokale partners de krachten hebben gebundeld om het aangepast sporten een impuls te geven. Verenigingen en sportaanbieders kunnen meewerken en bijdragen aan dit initiatief door het (nieuwe) aanbod kenbaar te maken en zo meer mensen met een beperking in beweging te zetten.