Reaal is blij dat ze meedoen om de prijzen

Sport

DRONTEN ? SV Reaal Dronten staat tweede in de vierde klasse C. Zaterdag wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen CSV'28 uit Zwolle. DeDrontenaar.nl praat erover met trainer Henk Posthuma.

Het gesprek vindt plaats in Emmeloord, waar Reaal zojuist met 2-4 heeft gewonnen van Flevo Boys A1.

Tevreden over de wedstrijd?

Henk Posthuma: ?Ach, het blijft een oefenpotje natuurlijk. Het is het eerste potje na de winterstop. Vorige week zijn we naar Limburg geweest, een weekendje uit met elkaar. We hebben nu twee weken getraind, waren vandaag nog niet helemaal compleet, maar ik was tevreden over de arbeid. Dit was een lekker voetballende tegenstander, waartegen wij wat effectiever waren.?

Jullie hebben al een periodetitel op zak, dus ik neem aan dat de doelstelling is aangescherpt?

?Nee. Dit is het derde jaar dat Reaal op de zaterdag voetbalt. Ze hebben twee jaar in de kelder gespeeld en dit is het eerste jaar dat we bovenin meedraaien. Er zijn bij ons zomaar vier, vijf ploegen die kampioen kunnen worden. Dus je zou het wel willen, maar het is geen moeten. Die druk zit er helemaal niet op. We zien hoe het loopt. We zijn hartstikke blij dat we meedoen om de prijzen en we zijn inderdaad in ieder geval al verzekerd van nacompetitie.?

Je hebt bijgetekend. Het bevalt je dus bij Reaal?

?Ja, dit is een club die in de groei zit. Toen ik hier kwam heb ik gezegd: ik wil het drie jaar doen. Het heeft even tijd nodig, het is niet even knippen met de vingers en het is zover. De club geeft mij ook de tijd om stappen te maken. Kortom: ik heb het naar m'n zin.?

Zaterdag CSV. Uit hebben jullie daarvan verloren, wat kunnen we nu verwachten?

?Dat was trouwens een onterechte nederlaag. Het zijn twee gelijkwaardige ploegen. Zij hebben een technische ploeg. Ik hoop dat het doorgaat, want het is bij ons en de velden zijn niet best. Maar als het moet, zijn we klaar en gaan we voor de winst. Zo simpel is het.?

Lees ook:
- Voetballers asv Dronten tonen interesse in Reaal.
- Jeffrey van den Brakel vindt dat Reaal voor de titel moet gaan.
- Henk Posthuma ook volgend jaar hoofdtrainer sv Reaal Dronten.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 4 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 4 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 5 uur geleden