Zwemmers ZZZ boeken goede resultaten in Ede

Sport

EDE - De Zuiderzeezwemmers (ZZZ) deden zaterdag mee aan de derde wedstrijd voor de nationale competitie in Ede. Er werden goede resultaten geboekt.

Verslag Greetje Stoop namens ZZZ:

Het derde deel van de Nationale competitie werd door de Zuiderzeezwemmers gezwommen in Ede, behalve de organiserende zwemvereniging en ZZZ was ook de zwem vereniging uit Wezep vertegenwoordigt, helaas ontbrak de zwemclub uit Nunspeet i.v.m. de begrafenis van een jeugd lid.

Na een minuut stilte, moesten de zwemmers er met gemengde gevoelens hard tegenaan. Het heren estafette team met Thomas van Dongen, Arwin Stoop, Erik v/d Heide en Anton van Zantvoort wist een mooie tweede plaats te behalen op de 4 maal 100m wisselslag estafette. Het volgende programma de 4 maal 100m vrij dames met Dagmar Kruik, Cynthia Smit, Annemarie ten Have en Irene Hanse werd gewonnen met een ruime voorsprong. De Zuiderzeezwemmers deden het ook op de individuele nummers super, velen van hen wisten één of meerdere pr's te zwemmen. Er werden hier en daar enorme happen van persoonlijke tijden afgenomen. Het vele gemotiveerde trainen werpt wekelijks zijn vruchten af. Tien maal werd een programma nummer winnend afgesloten door een Zuiderzee zwemmer, tien maal werd er een tweede plaats behaald en er waren ook nog zes derde plaatsen voor ZZZ.

Hoogst geklasseerde zwemmers waren: Lisanne Andeweg, zij werd tweede op de 100m vrij en de 200m school. Myrthe Deurloo die als tweede aantikte op de 100m rug. Ellen Geertsma terug na een langdurige blessure ging meteen weer voor de hoogst plaats op de 100m rug was ze overduidelijk het sterkst en de op 200m wissel won ze ook met voorsprong. Didi Gest werd derde op de 50m school, ook Irene Hanse wist derde te worden zij deed dit op de 100m vrij bij de dames. Annemarie ten have werd eerste op de 200m rug, Erik v/d Heide tweede op de 100m vrij. Patrick Kip won na een spannende race de 200m wissel die hij bijzonder sterk zwom, Dagmar Kruik werd eerste op de 50m vrij die ze sterk zwom en tweede op de 200m rug, voor Chantal Mulders was er een derde plaats op de 50m vrij. Leonie Nijenhuis werd derde op de 200m school en ook de vierde plaats was voor een Zuiderzeezwemmer. Cynthia Smit won de 50m vrij in een verbetering van haar behaalde NJK limiet van vorige week op de 50m vrij, ze won ook de 50m vlinder ook dit deed ze bijzonder overtuigend. Arwin Stoop werd tweede op de 200m school, zus Danique won de 100m vrij net en op de 200m school wist ze een flink gat te slaan naar de concurrentie, broertje Ilmar werd tweede op de 50m vrij en derde op de 50m vlinder. Tot slot wist Jaimy Straatman tweede te worden op de 200m wissel en derde op de 100m rug.

De wedstrijd werd afgesloten met estafettes voor de jongsten, ook daar werd een tweede plaats behaald door de dames Idske roest, Didi Gest, Cynthia Smit en Jente Minnaard op de 4 maal 50m wisselslag, ze wisten hun inschrijftijd flink te verbeteren.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden