Afbeelding

Discutabele handsbal breekt asv Dronten op

Sport

KAMPEN ? asv Dronten heeft de finale van het Kamper zaalvoetbalkampioenschap verloren van Go Ahead Kampen: 3-2. ?We waren in het begin een stuk beter, maar de wedstrijd kantelde na een discutabele handsbal?, zei speler Rik Breemhaar.

Het toernooi om het kampioenschap van Kampen werd in een volle sporthal De Reeve gespeeld. Naast alle voetbalclubs uit Kampen was dit jaar ook asv Dronten uitgenodigd. ?We hebben een leuke groep opgetrommeld: vier spelers uit het eerste en drie uit het tweede?, zei Breemhaar na de winst in de poule, ?Het is natuurlijk voor de gezelligheid, maar we komen hier ook om te winnen. En tot nu toe ziet het er aardig uit.?

In de halve finale tegen het organiserende Futisala was Dronten iets sterker. Toch kwam het winnende doelpunt van Niels Willems enigszins uit de lucht vallen: 1-0.

Buiten de cirkel

In de finale kwam asv Dronten op voorsprong door een goal van Gerrit Zekveld. Een uitworp van gelegenheidskeeper Jodi de Boer, normaal gesproken aanvaller, betekende daarna de ommekeer. ?De scheidsrechter floot omdat Jodi met z'n hand tien centimeter buiten de cirkel zou zijn gekomen", baalde Rik Breemhaar, "Hij was de enige die het gezien had, er was het hele toernooi nog niet voor gefloten.?

De vrije trap werd benut en vormde het begin van het einde. Kort daarna kreeg asv Dronten nog een knullig doelpunt om de oren en vervolgens werd het zelfs 3-1. Keeper De Boer scoorde vijftien seconden voor tijd met een volley de aansluitingstreffer, maar het was te laat: 3-2.

Leuk toernooi

Verdediger Breemhaar keek ondanks het verlies in de finale met een goed gevoel op het toernooi terug: ?Een leuk toernooi, leuke deelnemers en veel publiek. Het was extra leuk, omdat er ook clubs meedoen die ook bij ons in de competitie zitten. Maar ja? als je dan in de finale zit, wil je ook winnen.?