Na het NCK is De IJsselstreek zaterdag actief in het bos.
Na het NCK is De IJsselstreek zaterdag actief in het bos. ©maartenheijenk.nl

ATB-route Roggebotzand wordt zaterdag geopend met wedstrijd

Sport

DRONTEN - In het Roggebotzand is een ATB-route gerealiseerd. Deze route wordt komende zaterdag (31 oktober) officieel geopend met een wedstrijd voor mountainbikers. Het evenement begint om 11.35 uur.

De route is ontwikkeld op initiatief van Staatsbosbeheer en de gemeente Dronten. De realisatie is gebeurd in samenwerking met wielervereniging IJsselstreek, Schaatstrainingsgroep Dronten en vele vrijwilligers.

,,Dankzij een goede onderlinge samenwerking is aan ieders belang voldaan’’, zegt boswachter Vahid Dizdarevic, ,,Vele uitdagende tracks zijn op de route van 20 kilometer aangelegd en in gebieden met een hoge natuurwaarde is de rust gewaarborgd.’’

,,De route is  duidelijk in het veld aangegeven met paaltjes en met de bekende ATB-symbolen. Het is uiteraard alleen toegestaan op de route te biken. Dit om verstoring in de natuur en naar andere bezoekers te voorkomen.’’

Opening om 11 uur

De officiële opening is zaterdagmorgen om elf uur bij de grote parkeerplaats op het Roggebotweg (bij pannenkoekenhuis). Daar begint ruim een half uur later ook de wedstrijd.

 

 

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden