Swift ’64 imponeert met tweede negenklapper van het seizoen

De voetballers van Swift ’64 hebben zaterdag in de vierde klasse C met liefst 0-9 gewonnen van CSV ’28. De ploeg van trainer Patrick Posthuma nam binnen twee minuten een voorsprong, waarna het telraampje weer uit de tas mocht. Bart Uil was de topscorer van de dag, hij maakte er drie.

De Switerbanter formatie won dit seizoen al eens met 9-0 van Edon, een ploeg die zeker in de bovenste helft van de competitie gaat eindigen. Op voorhand zou je dat ook zeggen van CSV ’28, de ploeg die zaterdag met 0-9 verloor van Swift. Het zijn cijfers die alles laten zien over de kwaliteiten van Swift, dat eigenlijk niet thuishoort in de vierde klasse.

Bliksemstart
In Zwolle begon Swift prima aan de wedstrijd. Binnen twee minuten opende Bas van Spronsen de score, waarna de ploeg nog voor de rust uitliep naar 0-4. Swift speelde CSV ’28 van het kastje naar de muur en daardoor konden ook Bart Uil, Tom Roskam en opnieuw Van Spronsen nog scoren.

Na de rust probeerde CSV het één en ander te forceren, maar dat bracht juist Swift in de gelegenheid om het doelpuntentotaal verder op te voeren. Danny de Jonge maakte in drie minuten twee goals en ook Bart Uil nam er nog twee voor zijn rekening. David van Mook trof tussendoor ook nog doel, waarmee de eindstand uitkwam op 0-9. Een imponerende zege. Alweer.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden