Jeroen van der Meer. (archieffoto)
Jeroen van der Meer. (archieffoto) ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten boekt grote overwinning en slaat gat naar subtoppers

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdagmiddag in de eerste klasse E een duidelijke 4-1 overwinning geboekt. De Drontenaren kwamen tegen Buitenpost al rap op achterstand door een eigen treffer van Martijn Timmer, maar in het restant van de wedstrijd werd de zaak keurig hersteld.

In Buitenpost troffen de Drontenaren zaterdag een ploeg uit de subtop van de competitie. Het leek dus een pittig potje te gaan worden en de beginfase verliep geheel in die verwachting. Door een eigen treffer van Martijn Timmer kwamen de gasten na elf minuten al op voorsprong, waardoor asv Dronten direct in de achtervolging moest.

Snelle gelijkmaker
Die achtervolging had binnen twee minuten al de gelijkmaker tot gevolg. Jeroen de Groot trof doel, maar vervolgens moest asv Dronten tot in de tweede helft wachten op meer. Vier minuten na de rust maakte Boyd Besselink de 2-1 en nog binnen het kwartier na de thee werd het gat definitief geslagen. Buitenspeler Jeroen van der Meer zorgde voor een marge van twee: 3-1.

De 3-1 een feit en daarmee de strijd gestreden. In de slotfase tekende Jodi de Boer nog voor zijn doelpunt, waarmee de eindstand op 4-1 werd gezet. Zodoende liep asv Dronten verder uit op de bezoekers, die nu op zes punten achterstand staan. Ook zag het nummer vijf d’ Olde Veste ’54 verder achterop raken. Zij verloren met 4-0 van koploper Oranje Nassau Groningen.