Maud Hanse met haar pony Summer.
Maud Hanse met haar pony Summer. Flevoruiters

Hessel Hoekstra grootverdiener bij selectiewedstrijd voor ponyruiters

Sport

HIERDEN - Hessel Hoekstra was zaterdag de grote uitblinker tijdens de selectiewedstrijd voor pony’s. Met zijn D-pony Red Bull won hij brons in de klasse M en de eerste prijs in de klasse Z. Met zijn D-pony Casanova bleef Hessel in het basisparcours van de klasse ZZ foutloos. In de barrage ging er een balkje af, maar werd hij toch eerste.

Verslag Flevoruiters:

,,Zaterdag werd in bij de ponyclub De Tippelaartjes de tweede selectiewedstrijd voor pony’s voor de kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland gesprongen. Esmee de Vries sprong in Hierden met haar D-pony Balou in een foutloos klassiek parcours gevolgd door een foutloze barrage naar de vijfde prijs toe. Kim Schinkel sprong met haar C-pony Fabiola dubbel foutloos rond. In het eerste parcours wonnen ze hier met 69,5 punten de vierde prijs mee en in het tweede parcours  in een foutloos gesprongen ronde ook nog een tweede prijs.

Voor Sanne Geschiere en haar D-pony Bentley was er in Hierden een tweede prijs. In de klasse L bleef deze combinatie foutloos in het basisparcours en in de barrage en met de tweede tijd wonnen zij het rode lint.

Ook de familie Hanse was zaterdag in Hierden van de partij. Babette mocht van de familie de spits afbijten. Met haar B-pony Snoopy sprong Babette een mooi rondje in de klasse B en met 70 punten voor stijl was dit goed voor de derde prijs. In de klasse L kwam zus Maud aan de start met haar C-pony Summer. Maud en Summer sprongen een foutloos basisrondje gevolgd door een foutloze en snelle barrage. Maud en Summer wonnen hier de derde prijs mee. 
Met haar C-pony Nemo probeerde Maud het nog een keer in de klasse M. Ook hier weer een mooi foutloos basisrondje gevolgd door een snelle barrage. Dit was goed voor de vierde prijs. Broer Jasper mocht ook nog een prijs mee naar huis nemen. In het progressieve parcours in de klasse L kwam Jasper met zijn D-pony Pretendent de Civry de ring in. Zij bleven foutloos en wonnen de zesde prijs. Moe maar ook heel tevreden ging de familie Hanse weer naar huis terug.

Esther Lammers sprong met haar D-pony Zero in de klasse B beide parcoursen foutloos rond. In het progressieve parcours leverde dit deze combinatie een mooie tweede prijs op. In de klasse B waren er zaterdag twee prijzen voor Kirsten Rijpkema met haar D-pony Favourite’s Judge. Na een foutloos parcours met 72 punten voor stijl wonnen zij de achtste prijs en ook in het tweede parcours bleven zij keurig foutloos en wonnen de zevende prijs. 

In de klasse B was er in het progressief parcours een zesde prijs voor Elise Deurwaarder en haar D-pony Elshofs Nando. Leida Naber en haar D-pony Satie De L’equille wonnen zaterdag in de klasse L met een foutloos progressief parcours een vierde prijs.

Wedstrijd op zaterdag 12 december in Hierden, tweede selectiewedstrijd springen voor pony’s:

 • Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse B - 3de prijs
 • Kim Schinkel - C-pony Fabiola - springen klasse B - 4de en 2de prijs
 • Esther Lammerts - D-pony Zero - springen klasse B - 2de prijs
 • Elise Deurwaarder - D-pony Elshofs Nando - springen klasse B - 6de prijs
 • Kirsten Rijpkema - D-pony Favourite’s Judge - springen klasse B - 7de en 8ste prijs
 • Sanne Geschiere - D-pony Bentley - springen klasse L - 2de prijs
 • Maud Hanse - C-pony Summer - springen klasse L - 3de prijs
 • Jasper Hanse - D-pony Pretendent de Civry - springen klasse L - 6de prijs
 • Leida Naber - D-pony Satie De L’equille - springen klasse L - 4de prijs
 • Esmee de Vries - D-pony Balou - springen klasse L - 5de prijs
 • Maud Hanse - C-pony Nemo - springen klasse M - 4de prijs
 • Hessel Hoekstra - D-pony Red Bull - springen klasse M - 3de prijs
 • Hessel Hoekstra - D-pony Red Bull - springen klasse Z - 1ste prijs
 • Hessel Hoekstra - D-pony Casanova - springen klasse ZZ - 1ste prijs''