Peter Westveer en Debby van den Akker (Eurobottle)
Peter Westveer en Debby van den Akker (Eurobottle) Kerstloop

Deelnemers aan Kerstloop krijgen een 'groene' bidon

Sport

DRONTEN - Eurobottle uit Dronten heeft vanmorgen de dozen met bidons overhandigd, die de deelnemers aan de Kerstloop zaterdag krijgen. Het is een zogenaamde ‘groene’ bidon: ,,De eerste echte biobased sportbidon in de wereld.’’

De bidon is geproduceerd met een op suikerriet gebaseerde grondstof. ,,Dus geen gebruik van fossiele grondstoffen’’, aldus Eurobottle, ,,Terwijl suikerriet groeit neemt het veel CO2 op en reduceert het zodoende de uitstoot van broeikasgassen. Het is evengoed een sportbidon van hoge kwaliteit met een lange levenscyclus.’’ Het bedrijf wil dit product zaterdag introduceren bij sportend Dronten.

Laatste loodjes

De organisatie van van de Kerstloop is bezig met de laatste loodjes. Bestuursleden hebben vrij genomen om alles op te halen en af te handelen. De bidon maakt onderdeel uit van de herinnering die alle lopers straks ontvangen. Voor kinderen is er dit jaar een extra grote medaille.

Vandaag is de laatste dag van de inschrijving. Komende zaterdag kan er vanaf 10.30 uur tot een half uur voor de start worden ingeschreven in het Almere College.