Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Voorzitter Reaal reageert verrast op wens Aasman: "Wist hier niets van"

Sport

DRONTEN - Als het aan asv Dronten-voorzitter André Aasman ligt, dan gaan zijn club en buurtvereniging Reaal de opties bekijken om te fuseren. Dit zegt de preses woensdagmiddag tegenover Omroep Flevoland. Hij schotelt zijn leden woensdag tijdens de algemene ledenvergadering een plan voor om tot een hereniging te komen. 

Jan Pieter Stoop, kersvers voorzitter van Reaal, weet in een eerste reactie niet wat hij met het plan moet. De vereniging is niet ingelicht. "Ik wist hier niets van, het komt als een totale verrassing. Ik denk dat ik in zo'n geval eerst maar eens met Aasman om de tafel moet. Hij heeft niets aan ons laten weten en verder wil ik er dan ook geen commentaar op geven."

Zorgen om toekomst
Aasman wil graag samengaan omdat hij en de overige bestuursleden zich zorgen maken over de toekomst van het amateurvoetbal in Dronten. Zo kampen de verenigingen volgens de voorzitter met dure accomodaties, hogere vaste lasten en een tekort aan vrijwilligers.

Reaal Dronten komt al voort uit asv Dronten. Voor de oprichting in 1997 waren leden van Reaal onderdeel van de zondagtak van asv Dronten. De zondagafdeling van Reaal Dronten bestaat op dit moment nog uit slechts één team.