©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Alles lijkt op zijn plaats te vallen bij ASVD-korfbal

ZUIDEOLDE - Alles lijkt op dit moment op zijn plaats te vallen bij het eerste korfbalteam van ASVD. Zo ook de uitwedstrijd tegen ZKC. Het verschil op de ranglijst was in het veld zeer duidelijk terug te zien. De scheidsrechter floot dan ook af met een dikke 18-28 overwinning voor de Drontenaren.

Na vorige week een behoorlijk saaie wedstrijd gespeeld te hebben tegen het achter verdedigende Exakwa uit Lelystad , stond nu een andere laag geklasseerde tegenstander op het programma. Tegen ZKC uit Zuidwolde moest een vervolg gegeven worden aan de sterkte competitie die de ploeg uit Dronten tot nu toe speelt.

Snel, direct en gevarieerd

ASVD/Kwoot startte de wedstrijd erg scherp. Met snel, direct en gevarieerd spel werd ZKC volledig weggeblazen. Alleen de tegenstander van Robin ter Woord kon met een aantal individuele acties rond de korf zich onderscheiden van een verder matig ZKC. Daarnaast was de afronding van de Drontenaren erg scherp de eerste helft. Dit zorgde voor een verdiende 8-18 ruststand.

De tweede helft had helaas veel weg van de wedstrijd tegen Exakwa van vorige week. De ploeg uit Zuidwolde besloot alles op alles te zetten om een grote afgang te voorkomen. Door een enorm laag tempo te spelen en elke bal achter te verdedigen, kwam de tweede helft niet echt los. Bij de eindstand van 18-28 besloot de scheidsrechter er een eind van te maken, wat een dikke overwinning voor de ploeg uit Dronten betekende.

Als ploeg gegroeid

Hoofdtrainer Wilbert Leendertse kijkt tevreden terug op de laatste weken: ,,We hebben tweemaal gewonnen van de kleinere teams in de competitie. Hieraan is te zien dat wij zelf als ploeg gegroeid zijn. Dit zie je ook terug in de doelpunten, die netjes over de heren en dames verdeeld zijn.''