Machiel Werkman
Machiel Werkman ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Voorzitters Asv Dronten en Reaal gaan met elkaar in gesprek

Sport

DRONTEN - De voorzitters van de beide voetbalvereniging uit Dronten gaan binnenkort om tafel. Als het aan André Aasman (Asv Dronten) ligt, gaat het daarbij om een fusie. Zijn collega Jan Pieter Stoop (Reaal Dronten) ziet het als een kennismaking.

Aasman heeft onlangs zijn wens om te fuseren met Reaal in de publiciteit gebracht. ,,Naar aanleiding van die berichten heb ik André Aasman uitgenodigd om kennis te maken’’, zegt Stoop. Hij betreurt het dat er tot nu toe alleen via de media is gecommuniceerd en wil daarom niet vooruitlopen op het gesprek.

De voorzitter van Asv Dronten zegt in zijn nieuwjaarstoespraak dat de samenwerking met Reaal in zijn ogen -in ieder geval op termijn- moet leiden tot een fusie: ,,Hier zijn in de visie van het bestuur vele schaalvoordelen te behalen. Het ledenaantal van Reaal kan daarbij niet het obstakel zijn. Asv Dronten heeft ruime faciliteiten, de voormalige zondagvoetballers kunnen zo bij ons terecht. In januari zal het eerste officiële gesprek plaatshebben.’’