Afbeelding
Mark Huizinga

Mark Huizinga geeft clinics aan de jeugd van Budo Ryu Kenshin

Sport

SWIFTERBANT - Mark Huizinga komt op donderdag 28 januari naar Swifterbant. De Olympisch kampioen geeft die dag twee clinics voor de jeugd van de lokale judovereniging Budo Ryu Kenshin.

Budo Ryu Kenshin doet al een aantal jaren mee aan de jeugdsponsoractie van supermarkt Deen in Swifterbant. De afgelopen jaren hebben de judoka’s van de opbrengst een sweater en een judotas gekregen.

Iets anders

Dit keer wilde het bestuur iets anders doen De actie had dit jaar 867 euro opgebracht. Het bestuur heeft besloten dit geld te besteden aan twee clinics van Mark Huizinga. Tijdens deze bijeenkomsten vertelt Huizinga over zijn judocarrière. Daarna geeft hij judoles en uiteindelijk mag iedereen met hem op de foto en krijgen alle jeugdleden een handtekening.

Mark Huizinga won in totaal achttien medailles op EK’s, WK’s en op de Olympische Spelen. Momenteel is hij chef de mission voor de jeugd Olympische spelen en is voorzitter van de Survival Bond Nederland.

,,Als bestuur zijn erg blij dat we dit kunnen organiseren en hopen dat het voor iedereen een superleuke ervaring wordt’’, zegt penningmeester Miranda Verschure.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden