Laurie Touw
Laurie Touw Flevoruiters (archieffoto)

Laurie Touw met Carell gehuldigd als kringkampioen

Sport

DRONTEN - Laurie Touw uit Biddinghuizen werd zaterdag met haar paard Carell gehuldigd als kringkampioen in de klasse Z. Dat gebeurde tijdens een springwedstrijd bij de Heuvelruiters in Wezep.

Verslag Flevoruiters:

Dit weekend werd er weer selectie gereden. In Wezep sprongen de paarden bij de Heuvelruiters de derde selectiewedstrijd en bij de ponyclub de Tippelaartjes in Hierden kwamen de ponyruiters en amazones de ring in voor hun dressuurproeven in de derde selectiewedstrijd.

In Hierden lieten Kim Schinkel en haar C-pony Fabiola in de klasse B een mooie dressuurproef zien. Met 188 punten wonnen zij de tweede prijs. Deze prestatie leverde Kim en Fabiola het kringkampioenschap op. Een super prestatie. Vorige week kringkampioen bij het springen in de klasse B en deze week kringkampioen in de klasse B van de dressuur! Op naar de regiokampioenschappen.

Annick Maas en haar E-pony Antygo werden zaterdag ook als kringkampioen gehuldigd. Annick en Antygo wonnen zaterdag met 203 punten eerste prijs in de klasse B en deze prestatie was ruim voldoende om het kampioenslint en een startbewijs voor de regiokampioenschappen naar huis te kunnen gaan.

In de klasse B won Merel Lans zich met haar D-pony Joey MK met 193 punten de vijfde prijs en plaatste zich hiermee als vijfde voor de regiokampioenschappen van Gelderland en Oost-Flevoland.

Voor Tereza Israel en haar C-pony Hatricia’s Vera was er in Hierden met 182 punten een derde prijs. In de klasse L1 won Niels Remijn met zijn D-pony Sambuco met 198 punten de derde prijs en met deze prestatie plaatsen zij zich als derde voor de regiokampioenschappen.

Bij de Heuvelruiters in Wezep won Cynthia Huijgen met haar paard Maalwater’s Paris in een dubbel foutloos gesprongen parcours in de klasse L de tweede prijs. In de klasse L was de achtste prijs voor Marit Hoekstra met haar paard Vacandra. Marit en Vacandra sprongen een foutloos basisparcours gevolgd door een balkje in de barrage. In de klasse BB was er voor Michelle de Waard met haar paard Bernardo in en foutloos gesprongen parcours een vierde prijs.

In de klasse M sprongen Arjan van den Heijkant en zijn paard Extra naar de vijfde prijs toe. In deze klasse was de elfde prijs voor Iris van der Weijden met haar paard For Jump. In de klasse Z werd Laurie Touw met haar paard Carell gehuldigd als kringkampioen.

Hessel en Easter King Bb

In de Grand Prix voor ponys op Indoor Drachten was Hessel Hoekstra zondagmiddag met zijn D-pony Easter King Bb niet te kloppen. In deze 1.25 meter Grand Prix sprongen Hessel en Easter King een foutloze barrage in 32.61 seconden en dat was bijna drie seconden sneller dan de nummer twee. Met zijn andere pony Casanova won Hessel in deze finale ook nog een twaalfde prijs. Kelly van de Luitgaarden won met haar paard Ella bij de rijvereniging Pampushout in Almere in de klasse L1 met tweemaal 190 punten tweemaal de tweede prijs.

Jacco Breet maakte zondag bij X-tern in Lelystad zijn debuut in de dressuur. Jacco zijn doel was een winstpunt om te mogen springen… maar hij kreeg er zondag maar liefst drie van de jury! Met 189 punten en 195 punten won hij tweemaal de eerste prijs in de klasse B en ging hij met twee linten en drie winstpunten weer naar huis terug.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 16 januari in Hierden
Kim Schinkel - C-pony Fabiola - dressuur klasse B - 2de prijs - Kringkampioen
Annick Maas - E-pony Antygo - dressuur klasse B - 1ste prijs - Kringkampioen
Merel Lans - D-pony Joey MK - dressuur klasse B - 5de prijs
Tereza Israel - C-pony Hatricia’s Vera - dressuur klasse L1- 3de prijs
Niels Remijn - D-pony Sambuco - dressuur klasse L1 - 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 16 januari in Wezep
Michelle de Waard - paard Bernardo - springen klasse BB - 4de prijs
Cynthia Huijgen - paard Maalwater’s Paris - springen klasse L - 2de prijs
Marit Hoekstra - paard Vacandra - springen klasse L - 8ste prijs
Arjan van den Heijkant - paard Extra - springen klasse M - 5de prijs
Iris van der Weijden - paard For Jump - springen klasse M - 11de prijs
Laurie Touw - paard Carell - springen klasse Z - Kringkampioen

Wedstrijd op zondag 17 januari op Indoor Drachten
Hessel Hoekstra - D-pony Easter King Bb - winnaar Grand Prix 1.25 meter

Wedstrijd op zondag 17 januari in Almere
Kelly van de Luitgaarden - paard Ella - dressuur klasse L1 - 2de en 2de prijs

Wedstrijd op zondag 17 januari in Lelystad
Jacco Breet - paard Heiko - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden