Klaas Huisman

Afstandsschot brengt asv Dronten nederlaag in subtopper

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdagmiddag de subtopper tegen ā€˜d Olde Veste ā€™54 met 0-1 verloren. Lange tijd leek het, ondanks dat asv Dronten paal en lat raakte, af te stevenen op een gelijkspel. Een schitterend afstandsschot van Mark Homme van der Veen zorgde uiteindelijk toch nog voor de beslissing.

Het duel tussen asv Dronten en dā€™ Olde Veste ā€™54 was een subtopper in optima forma. Beide ploegen stonden vooraf op eenzelfde puntenaantal en moesten winnen om aansluiting te houden met de topploegen. In de eerste helft ontstond er een evenwichtig duel, waarin aan beide kanten kansen ontstonden. De Drontenaren kregen via onder andere Martijn Timmer en Jeroen van der Meer mogelijkheden, maar gescoord werd er niet.

Late beslissing
In de tweede helft kwam asv Dronten nog tweemaal dichtbij een doelpunt. Jeroen van der Meer raakte de buitenkant van de paal en Leon Snijders bekroonde zijn invalbeurt ook bijna met een goal.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Kort voor tijd leek het te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, totdat Mark Homme van der Veen met succes besloot uit te halen. Zijn inzet verschalkte doelman Maikel Kampjes en daarmee bracht hij ā€˜d Olde Veste ā€™54 drie belangrijke punten.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden